Σνακ για το σχολείο: Ζύμη για λουκανικοπιτάκια και όχι μόνο! (εικόνες βήμα-βήμα και βίντεο)
Το σχολείο άρχισε και αρκετοί γονείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το τι να βάλουν στην τσάντα των παιδιών τους για κολατσιό. Το ίδιο περνάμε ωστόσο και εμείς εδώ στο Mothersblog.
Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου
Ψάχνοντας για εύκολες συνταγούλες, ανακάλυψα τούτη εδώ. Μια ζύμη ιδανική για λουκανικοπιτάκια, για τυροπιτάκια και για κάθε λογιών πιτάκια που μπορείτε να κρύψετε μέσα ό,τι λαχταρά το παιδί σας.
Τι θα χρειαστείτε
Για τη ζύμη:
2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει
Για τη γέμιση:
Λουκανικάκια
*Μπορείτε να γεμίσετε ή ακόμη και να ζυμώσετε το ζυμάρι σας με τυρί τριμμένο. Μπορείτε επίσης να βάλετε μέσα, λαχανικά, αλλαντικά, διάφορα τυριά και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
Ρίξτε έπειτα τη μαγιά και αφήστε για 5 λεπτά ώστε να ενεργήσει. Μετά ανακατέψτε ξανά με το σύρμα.
Προσθέστε το γάλα και το χτυπημένο αυγό και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε αλεύρι σιγά-σιγά και αρχικά ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα που έχει τρύπα στη μέση. (Διαφορετικά, βάλτε χέρι εξ αρχής).
Ζυμώστε έπειτα με το χέρι και φτιάξτε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήστε να ξεκουραστεί ώστε να φουσκώσει.
Μετά πάρτε τα λουκανικάκια και αρχίστε να τα γεμίζετε. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς!
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ψήστε μέχρι να δείτε με το μάτι ότι είναι έτοιμα.
Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Και αφού το καταφέραμε εμείς... σίγουρα μπορείτε και εσείς!
Καλή επιτυχία!