Γαστρεντερίτιδα: Η ίωση που «θερίζει» στα νηπιαγωγεία!

Εδώ και δύο εβδομάδες, υπάρχουν αρκετά κρούσματα γαστρεντερίτιδας τόσο σε Νηπιαγωγεία όσο και σε Δημοτικά σχολεία, με παιδιά να εμφανίζουν συμπτώματα, πυρετού, διάρροιας και εμετού!

Πολλές είναι και οι περιπτώσεις που τα παιδιά εμφανίζουν μόνο ένα από τα παραπάνω συμπτώματα ή όλα μαζί καθώς και υψηλό πυρετό.

Πώς θα την αντιμετωπίσετε;

Εμείς επικοινωνήσαμε με την παιδίατρο του Mothersblog, Μαριαλένα Κυριακάκου και μας συμβούλεψε τα εξής:

Τι πρέπει να κάνετε ως ως γονείς:
-Αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρό σας ώστε να τον ενημερώσετε για τα συμπτώματα και να σας καθοδηγήσει σωστά.
-Μη δίνετε μόνοι σας αντιπυρετικά, παυσίπονα και φάρμακα κατά της διάρροιας!
-Κρατήστε το παιδί στο σπίτι μέχρι να περάσει η ίωση (+2 μέρες ακόμη)
-Αναπληρώστε τα υγρά και τους ηλεκτρολύτες που έχει χάσει ο οργανισμός του παιδιού

Αν παρατηρήσετε:
-Ότι το παιδί συνεχίζει τους εμέτους τότε χρειάζεται ενδονοσοκομειακή θεραπεία με χορήγηση υγρών ενδοφλέβια.
-Σοβαρό ή παρατεινόμενο επεισόδιο διάρροιας ή πυρετού ή ακατάσχετους εμετούς ή έντονο κοιλιακό άλγος, καλέστε άμεσα τον γιατρό σας.
-Εάν τα κόπρανα του παιδιού περιέχουν βλέννα ή αίμα, επισκεφθείτε άμεσα ένα νοσοκομείο όπως και όταν δείτε ότι το παιδί σας έχει αφυδατωθεί.

Δώστε μεγάλη προσοχή και φροντίδα στα παιδιά σας. Ακόμη και αν έχουν μία υγιή εικόνα, φροντίστε να τα κρατήσετε στο σπίτι. Αφήστε για λίγο στην άκρη τη δουλειά, πάρτε μια γονική άδεια και αν δεν μπορείτε ζητήστε από τη γιαγιά ή τον παππού να μείνουν στο σπίτι μαζί του. Αν επιστρέψει στο σχολείο πριν αναρρώσει πλήρως, το πιο πιθανό είναι να ξανά αρρωστήσει.

Διαβάστε τις συμβουλές της παιδιάτρου μας, Μαριαλένας Κυριακάκου: Γαστρεντερίτιδα στα παιδιά: Τι είναι, τι να προσέξετε και πώς θα αναρρώσει γρήγορα ένα παιδί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved