Ελαφόνησος: Ένας «θησαυρός» 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου και η αλήθεια είναι πως μια ματιά στις παραλίες με τα τιρκουάζ νερά, τους θαλάσσιους θησαυρούς της και τους φυσικούς της αμμόλοφους αρκεί για να γοητεύσει τον ταξιδιώτη.

Ελαφόνησος: Ένας «θησαυρός» 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Οι επιλογές που ο επισκέπτης έχει στην Ελαφόνησο δεν είναι πολλές, αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος το γεγονός ότι το μέγεθος του νησιού δεν ξεπερνά τα 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιλογές αυτές αρκούν για να προσφέρουν σε κάθε ταξιδιώτη όλα όσα αποζητά από μερικές ημέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς μακριά από το κλεινόν άστυ. Το σίγουρο είναι πως οι παρακάτω διαχρονικές «στάσεις» αξίζει να μπουν σε κάθε πρόγραμμα αυτό το Καλοκαίρι.

Πώς θα πάτε

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λακωνίας και σε κοντινή απόσταση από τα Κύθηρα και για να φτάσει κάποιος σε αυτή από την Αθήνα, θα χρειαστεί να ταξιδέψει περίπου τέσσερις ώρες οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Νεάπολη από όπου και θα πάρει το ferry για το νησί. Τα δρομολόγια από τη Νεάπολη στην Ελαφόνησο και αντίστροφα είναι συχνά, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ντόπιοι και οι τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved