Λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς με τα νεογέννητα μωρά τους
- Όταν μια μαμά γεννά το μωρό της
- 6 λάθη που κάνουν οι γονείς
Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις όσον αφορά τα μωρά και το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί μια νέα μαμά, ειδικά τους πρώτους μήνες.
Υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες θεωρίες για την ανάπτυξη του παιδιού και για το πώς πρέπει να το φροντίσει μια μαμά. Υπάρχουν τόσα πολλά "πρέπει" και "δεν πρέπει" και εκεί είναι που μπερδεύονται και χάνουν τον έλεγχο κάποιες μαμάδες.
Αυτό που έχουμε καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι το πιο σημαντικό στη μητρότητα είναι να παρακολουθείτε και να "διαβάζετε" το μωρό σας, παρά να διαβάζετε βιβλία μητρότητας για το πώς θα το κρατήσετε στα χέρια σας, πώς θα το αγκαλιάσετε και πόσο, τι θα το ταΐσετε ή τι να μην κάνετε για να μην το κακομάθετε.
Αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει και αφήστε και το μωρό σας να κάνει το ίδιο. Να είστε βέβαιες ότι θα σας ενημερώσει εάν κάνετε καλές επιλογές και αν κάνετε το σωστό.
Σίγουρα θα κάνετε και «λάθη». Όλοι οι γονείς κάνουν λάθη. Αλλά αυτά θα σας μάθουν πώς να είστε καλοί γονείς. Σημειώστε ότι τα «λάθη» βρίσκονται σε εισαγωγικά γιατί είναι μια φορτωμένη λέξη. Αποφασίσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε έτσι στο συγκεκριμένο άρθρο γιατί στην πραγματικότητα απλά θέλουμε να τονίσουμε τις εκπληκτικές ικανότητες ενός νεογέννητου και τον μαγικό τρόπο, που κάνει τους γονείς του να καταλαβαίνουν από την πρώτη στιγμή τι θέλει και τι χρειάζεται. Το μωρό δεν παρεξηγεί, δεν αντιλαμβάνεται τα λάθη. Το μωρό ικανοποιείται αν το έχετε στα χέρια σας, αν το κοιτάτε, αν του μιλάτε, αν το φροντίζετε. Αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει τη ζεστασιά σας και την αποδοχή σας..
6 λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς με τα νεογέννητα
- Ανυσηχείτε ότι θα κακομάθετε το μωρό σας
- Πιστεύετε ότι τα ακριβά παιχνίδια είναι εκείνα που διεγήρουν τον εγκέφαλο του μωρού περισσότερο
- Κατηγορείτε τον εαυτό σας αν το μωρό δυσκολεύεται να κοιμηθεί, να φάει ή να θηλάσει
- Δεν προσπαθείτε να κάνετε πόλλά πράγματα με το μωρό σας γιατί πιστεύετε ότι είναι νωρίς κι δεν είναι αρκετά μεγάλο.
- Δεν συνειδητοποιείτε ότι το μωρό σας έχει ευανάγνωστες μοναδικές προτεραιότητες και προτιμήσεις.
- Το multitasking είναι υπέροχο, αλλά το μωρό θέλει και πρέπει να έχει οπτική επαφή μαζί σας.