Τα «βήματα» που θα χαρίσουν στο μικρό μας την πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά

Το «ταξίδι» της μητρότητας για μία γυναίκα, ξεκινάει από την πρώτη ημέρα που μαθαίνει πως σε λίγους μήνες θα φέρει ένα μικρό πλασματάκι στον κόσμο.

Δέσποινα Καμπούρη
Τα «βήματα» που θα χαρίσουν στο μικρό μας την πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά

Το «ταξίδι» της μητρότητας για μία γυναίκα, ξεκινάει από την πρώτη ημέρα που μαθαίνει πως σε λίγους μήνες θα φέρει ένα μικρό πλασματάκι στον κόσμο. Ωστόσο, όσο προετοιμασμένες και εάν αισθανόμαστε για τον νέο μας ρόλο, η αλήθεια είναι πως η συνειδητοποίηση αυτής της νέας συνθήκης, έρχεται αρκετούς μήνες αργότερα, για τις περισσότερες από εμάς. Εσύ, αναρωτιέσαι ποια είναι η στιγμή που η μητρότητα εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας; Μα φυσικά, η πρώτη ημέρα που επιστρέφεις στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειας και είσαι υπεύθυνη να το αγαπάς και να το φροντίζεις για πάντα. Είναι εκείνες οι ημέρες, που το αίσθημα της ευτυχίας διαδέχεται εκείνο της ανασφάλειας και εν τέλει της ανυπομονησίας να είναι όλα όπως πρέπει για το μωρό μας.

Κάπως έτσι, αρχίζει ένας «μαραθώνιος» ερωτήσεων, γύρω από το νέο εγχείρημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε μαμά, με τις απαντήσεις να μην έρχονται πάντα όσο γρήγορα και εύκολα θα θέλαμε. «Ποια είναι τα βήματα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης που πρέπει να ακολουθώ για το μωρό μου;», «Αλλάζει όσο περνάνε οι πρώτες ημέρες;», «Ποια συστατικά πρέπει να προσέχω να έχει η σειρά φροντίδας και περιποίησης που θα επιλέξω;», «Πώς θα αντιμετωπίσω τυχόν ερεθισμούς και ξηρότητα στην επιδερμίδα του;».

Όσο και εάν, εμείς οι μανούλες, δείχνουμε πάντα δυνατές και άτρωτες, η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο κίνητρο της υπερ-δύναμής μας «πηγάζει» από την ανάγκη μας να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα παιδιά μας, από την πρώτη ημέρα της ζωής τους. Αυτή μας η προτεραιότητα, φυσικά, φέρνει στο επίκεντρο την ανάγκη να έχουμε μαζί μας τους κατάλληλους «συμμάχους», οι οποίοι θα μας καθοδηγούν και θα μας κατευθύνουν. Αυτό ακριβώς «υπόσχεται» να κάνει για το μωράκι μας η Pharmasept Baby Care, μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά καθαρισμού, περιποίησης και ενυδάτωσης, που σέβεται απόλυτα την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

pharmasept-2.jpg

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του μικρού μας είναι το Α και το Ω

Ο σωστός καθαρισμός και η περιποίηση της επιδερμίδας του μικρού μας, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ζωής του, είναι η «Νο1» σκέψη κάθε μητέρας το πρωί που θα ξυπνήσει και η τελευταία πριν κλείσει τα μάτια της το βράδυ. Δεν υπάρχει μαμά, με δυο λόγια, που να μην αναρωτιέται σε κάθε «βήμα» της φροντίδας καθαρισμού του μωρού της, εάν τα έχει κάνει όλα σωστά ή αν παρέλειψε ένα σημαντικό στάδιο, στην «ιεροτελεστία» περιποίησής του, που θα διαταράξει την ηρεμία του.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι σε κάθε βήμα τη σιγουριά που προσφέρει το απαλό βρεφικό αφρόλουτρο, Μild Bath, χωρίς αλκάλια και σαπούνι, για σώμα και μαλλιά. Το συγκεκριμένο αφρόλουτρο να είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, χάρη στον φυσικό καθαρισμό, αλλά και την ενυδατική, καταπραϋντική και ήπια αντισηπτική δράση που προσφέρει, ωστόσο αν το μωράκι μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το Extra Sensitive Foam, που αποτελεί έναν εξαιρετικά απαλό αφρό καθαρισμού για σώμα, μαλλιά, αλλά και πρόσωπο, ειδικά σχεδιασμένο για την περιποίηση της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας, ενώ συγχρόνως είναι κατάλληλο για χρήση από την πρώτη κιόλας ημέρα. Μάλιστα, μπορούμε να απλώσουμε τον αφρό και σε στεγνή επιδερμίδα χωρίς να χρειάζεται να τον ξεβγάλουμε, αφαιρώντας απαλά με ένα χαρτομάντηλο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του παιδιού σου;

pharmasept-3.jpg

Τα «βήματα» για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του παιδιού μας

Είναι αλήθεια πως τα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού της επιδερμίδας του μωρού μας, είναι η πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστά τόσο σημαντική μία ολοκληρωμένη σειρά καθαρισμού, περιποίησης και ενυδάτωσης για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα, με απαλές συνθέσεις, φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες που σέβονται τον υδρολιπιδικό φραγμό και προσφέρουν προστατευτική δράση από ερεθισμούς και ξηρότητα. Τι καλύτερο, επομένως, από τη σειρά Pharmasept Baby Care, που χαρίζει μοναδική απαλότητα και φροντίδα στη βρεφική επιδερμίδα ακόμη και μετά τη διαδικασία καθαρισμού της. Πώς το καταφέρνει αυτό; Μέσα από τρία θαυματουργά προϊόντα φροντίδας, που «υπόσχονται» να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη περιποίηση στη βρεφική επιδερμίδα των μικρών μας.

Ας ξεκινήσουμε, με μία κρέμα εντατικής προστασίας και φυσικής αδιαβροχοποίησης της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας, που είναι κατάλληλη για χρήση σε κάθε αλλαγή πάνας. Πρόκειται για ακόμη ένα task που απασχολεί τις μανούλες, ιδίως όσες είναι πιο καινούργιες στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Ωστόσο, χάρη στο συγκεκριμένο προϊόν, η αλλαγή της πάνας του μωρού μας θα γίνει παιχνιδάκι, αφού η Extra Calm Cream, είναι εμπλουτισμένη με φυτικά εκχυλίσματα που προσφέρουν αίσθηση ανακούφισης στην επιδερμίδα και με οξείδιο του ψευδαργύρου που δημιουργεί ένα αδιάβροχο φιλμ προστασίας. Και για εμάς, που αναζητάμε ένα γαλάκτωμα για το μικρό μας, για άμεση ενυδάτωση που διαρκεί, από την πρώτη ημέρα, για όλο το σώμα και το πρόσωπο του μωρού, τότε μία είναι η λύση: Το βρεφικό ενυδατικό γαλάκτωμα φυτικών ελαίων, Hydrating Milk.

Μπορεί η επιδερμίδα του μικρού μας να έχει καθημερινά μία ακαταμάχητη βρεφική μυρωδιά που μας κάνει να μην ξεκολλάμε από πάνω του, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εκείνο έχει ανάγκη από μία κρέμα σώματος με φυσική πούδρα, για την καθημερινή περιποίηση και ανακούφιση της βρεφικής επιδερμίδας του. Τι θα έλεγες, αγαπητή μανούλα, να επιλέξεις το Liquid Powder, που είναι ιδανικό για χρήση σε πτυχώσεις, στο εσωτερικό των μηρών, αλλά και την περιοχή αλλαγής της πάνας; Πρόκειται για ένα προϊόν περιποίησης, απαλλαγμένο από ταλκ, το οποίο λόγω της υγρής μορφής του, προστατεύει χωρίς να ενέχει κίνδυνο εισπνοής.

Όλα τα προϊόντα της Pharmasept μόλις τα δοκίμασα στις κόρες μου όταν ήταν μωρά μετά δεν τα άλλαζα με τίποτα. Αρκεί μία δοκιμή και θα καταλάβεις ότι είναι ιδανικά για την καλύτερη φροντίδα του μωρού σου.

pharmasept-5.jpg

Η πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά είναι η πιο σημαντική, τόσο για εμάς τις ίδιες, έτσι ώστε να αισθανόμαστε καθημερινά ασφάλεια και εμπιστοσύνη στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, όσο και για το μικρό μας αγγελούδι, το οποίο σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο της ζωής του αναζητάει έναν κόσμο γεμάτο απαλότητα. Μπορεί λοιπόν τα ερωτήματα που μας κατακλύζουν, στο νέο εγχείρημα της μητρότητας να είναι πολλά, ωστόσο αρκεί να εμπιστευτούμε τον καλύτερο «σύμμαχο» στην καθημερινή Baby Care ρουτίνα περιποίησης του μωρού μας, για να τα απαντήσουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved