Πώς να προετοιμάσετε το μωρό σας για έναν ξεκούραστο ύπνο

Ακριβώς όπως εμείς, τα μωρά δυσκολεύονται να μεταβούν από ένα φωτεινό περιβάλλον άμεσα στην κατάσταση ύπνου.

Πώς να προετοιμάσετε το μωρό σας για έναν ξεκούραστο ύπνο
Bigstock

Η ώρα του ύπνου όχι μόνο δίνει στο μωρό την ξεκούραση που χρειάζεται για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί, αλλά δίνει επίσης στους φροντιστές τον χρόνο που χρειάζονται για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες (ή να καθαρίσουν το σπίτι).

«Γιατί το παιδί μου ξυπνάει πάντα τόσο νωρίς;» Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

Όταν ο μεσημεριανός ύπνος αποτυγχάνει η καθημερινότητα γίνεται συναισθηματικά επιβαρυντική τόσο για τους γονείς όσο και για το μωρό. Να θυμάστε ότι τα μωρά ωφελούνται από την επανάληψη της ίδιας ρουτίνας πριν τον ύπνο με τους ενήλικες. Συνεπώς, η καθιέρωση ενός τελετουργικού φαίνεται να είναι αναγκαία.

Ακολουθούν τέσσερα βήματα

Βήμα #1: Λευκός θόρυβος

Ο λευκός θόρυβος είναι απαραίτητος όταν πρόκειται να βοηθήσετε το μωρό να κοιμηθεί και να μην ξυπνήσει καθ' όλη τη διάρκεια του ύπνου του. Ήχοι όπως για παράδειγμα το «σσσςς» της μητέρας μπορούν να ηρεμήσουν ένα φασαριόζικο μωρό. Έτσι ακριβώς λειτουργούν ηχητικά λευκών ήχων.

Συμβουλή: Μην ξεκινάτε να κλείνετε τα ηχητικά αυτά αφού κοιμηθεί.

Πότε μπορεί το μωρό να κοιμηθεί μπρούμυτα

#2: Βρεφικό μασάζ

Δοκιμάστε να κάνετε ένα γρήγορο μασάζ στο μωρό σας μετά την αλλαγή της πάνας. Ένα καταπραϋντικό μασάζ θα έχει πολλαπλά οφέλη. Όπως και οι ενήλικες, το μασάζ μπορεί να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει τη χαλάρωση. Το τελετουργικό ενός μασάζ πριν από τον ύπνο θα «ενημερώσει» το μωρό σας ότι είναι ώρα να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Βήμα #3: Παιδικά βιβλία

Τώρα που το μικρό σας έχει χαλαρώνει από το μασάζ και τον λευκό ήχο, καθίστε στην κουνιστή πολυθρόνα ή στον καναπέ για να του διαβάσετε ένα ή δύο βιβλία. Το διάβασμα όχι μόνο είναι υγιές για την ανάπτυξή του, αλλά είναι επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία για δέσιμο.

Βήμα #4: Τεχνική φασκιώματος

Προτού το μωρό σας μεγαλώσει αρκετά και φοβάστε μην κηλύσει, φασκιώστε το. Το φάσκιωμα το προστατεύει από το φυσικό αντανακλαστικό του ξαφνιασμού και συγχρόνως μοιάζει με το άνετο περιβάλλον της μήτρας. Το αποτέλεσμα; Καλύτερος ύπνος.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved