Πώς θα κάνουν ασφαλείς βουτιές τα παιδιά στην θάλασσα, σύμφωνα με μία ειδικό

Τα μαθήματα κολύμβησης δεν είναι απλώς διασκεδαστικά - μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού.

Πώς θα κάνουν ασφαλείς βουτιές τα παιδιά στην θάλασσα, σύμφωνα με μία ειδικό
Bigstock

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του CDC , οι θάνατοι από πνιγμό αυξάνονται. Οι πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης στο νερό είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να τις γνωρίζουν οι γονείς καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Casey McGovern, διευθύντρια του «Every Child a Swimmer» , έχασε τραγικά την 19 μηνών κόρη της, Edna, όταν πνίγηκε σε μια πισίνα . Έκτοτε, έχει θέσει ως αποστολή της ζωής της να βοηθήσει στην πρόληψη ξ πνιγμού άλλων παιδιών, βοηθώντας στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για την σημασία των μαθήματων κολύμβησης.

Πνιγμονή: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

«Ο πνιγμός μπορεί και συμβαίνει σε καταπληκτικούς γονείς και το στίγμα που συνδέεται με τον πνιγμό δε «σβήνει» ποτέ. Θα ήθελα οι γονείς να σκεφτούν, "αυτό μπορεί να συμβεί σε μένα… τι πρέπει να κάνω για να προστατεύσω την οικογένειά μου".», δήλωσε η McGovern και συνέχισε «Κανείς δεν θα άφηνε ένα γεμάτο όπλο στο τραπεζάκι του σαλονιού με ένα παιδί κοντά. Συνεπώς, πρέπει να σκεφτόμαστε το νερό με τον ίδιο τρόπο. Τα μαθήματα κολύμβησης μειώνουν τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88%. Γι' αυτό πρέπει να είναι το πρώτο άθλημα ενός παιδιού!».

Η κολύμβηση είναι μια δεξιότητα που έχει τη δυνατότητα να σώζει ζωές

Η δρ Molly O'Shea, παιδίατρος του κέντρου Goldfish Swim School , εξηγεί τους λόγους οδηγούν σε αύξηση των θανάτων από πνιγμό.

«Σε πολλές αστικές περιοχές δεν υπάρχει πρόσβαση σε δημόσιες πισίνες, επομένως τα παιδιά δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να μάθουν να κολυμπούν από την παιδική ηλικία.», σημείωσε. «Επιπλέον, η πανδημία οδήγησε σε τεράστια μείωση των ομαδικών δραστηριοτήτων, όπως είναι τα μαθήματα κολύμβησης. Δεδομένου ότι ο πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά 1-4 ετών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά την πανδημία, τα παιδιά αυτού του ηλικιακού φάσματος δεν ξέρουν να κολυμπούν.»

Υπογράμμισε πως ακόμα και όταν ένα περιστατικό πνιγμού δεν είναι θανατηφόρο, μπορεί να έχει δια βίου συνέπειες.

Πώς να σώσετε ένα μωρό που πνίγεται (pics+vid)

«Πέρα από τον συνεχή φόβο και το τραύμα ενός τόσο τέτοιου συμβάντος που μπορεί να στοιχειώσει ένα άτομο για χρόνια, εάν ένα παιδί βιώσει απώλεια οξυγόνου στον εγκέφαλό του, παρατηρούνται δια βίου προβλήματα. Η βλάβη των πνευμόνων είναι ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα αναρρόφησης μεγάλης ποσότητας νερού και κατά συνέπεια να οδηγήσει σε μόνιμες αλλαγές στη λειτουργία των πνευμόνων .», εξήγησε.

Παράλληλα τόνισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη πηγή πληροφοριών σχετικά με τον πνιγμό. Για παράδειγμα, ο όρος «ξηρός πνιγμός (dry drowing)», ο οποίος έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

«Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής στην πραγματικότητα συνιστά να μην χρησιμοποιούνται όροι όπως «ξηρός πνιγμός»», είπε. «Ο ξηρός πνιγμός δεν είναι ιατρικός όρος. Τα παιδιά συχνά καταπίνουν νερό και μπορεί να βήχουν, αλλά αυτό δεν προκαλεί πνιγμό αργότερα.»

Τα μαθήματα κολύμβησης είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούν τα παιδιά από τον κίνδυνο πνιγμού.

Συμπερασματικά, αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορεί να βλέπουν ως «διασκέδαση» είναι η εκμάθηση μιας πολύ σοβαρής ικανότητας : Το να αποκτήσει άνεση το παιδί στο νερό, το να μάθει να κολυμπά και να επιπλέει ανάσκελα, το να καλεί βοήθεια, το να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό ασφαλείας όπως τα σωσίβια...όλα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία των μαθημάτων κολύμβησης και της ασφάλειας στο νερό που μειώνουν τον κίνδυνο πνιγμού .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved