Το tip της μαμάς: Χρήσιμες συμβουλές για τη μεταφορά ψυγείου στη μετακόμιση

Πόσες ώρες πριν τη μεταφορά του ψυγείου θα πρέπει να το έχετε βγάλει από τον πρίζα;

Το tip της μαμάς: Χρήσιμες συμβουλές για τη μεταφορά ψυγείου στη μετακόμιση
Bigstock

Αν σκοπεύετε να μετακομίσετε θα γνωρίζετε ότι ορισμένες συσκευές δεν πακετάρονται και μεταφέρονται τόσο απλά όπως τα έπιπλα. Απαιτείται μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές ώρες πριν.

Μια τέτοια συσκευή είναι και το ψυγείο.

Βγάλτε το ψυγείο από τη πρίζα

Μία μέρα πριν από τη μετακόμιση, αδειάστε το ψυγείο (συντήρηση και κατάψυξη) από τρόφιμα. Στη συνέχεια βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα.

trofima-psigeio.jpg

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου

Καθαρίστε με σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων το εσωτερικό του ψυγείου καθώς και την κατάψυξη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η μονάδα είναι εντελώς στεγνή από υγρασία διαφορετικά μπορεί να προκληθεί βλάβη.

Αφαιρέστε όλα τα αποσπώμενα μέρη

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε όλα τα εξαρτήματα όπως τα γυάλινα ράφια ή τυχόν θήκες. Έτσι, δεν θα καταστραφούν κατά τη μεταφορά.

Ασφαλίστε την πόρτα

Εφόσον το ψυγείο έχει καθαριστεί και στεγνώσει, δέστε την πόρτα του ψυγείου με μια μονωτική ταινία αν κάνετε τη μετακόμιση μόνοι σας. Διαφορετικά θα το αναλάβει η μεταφορική εταιρεία.

mouxla-sto-psigeio.jpg

Προσοχή στη μεταφορά

Ο καλύτερος και ο πλέον ασφαλής τρόπος για να μεταφερθεί το ψυγείο είναι η όρθια θέση ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με το μοτέρ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε η κλίση να μην είναι μεγαλύτερη των 45 μοιρών.

Μην το βάζετε αμέσως στην πρίζα

Το ψυγείο θα πρέπει να παραμείνει εκτός πρίζας για τουλάχιστον 4 ώρες από την ώρα που θα μεταφερθεί στην κουζίνα. Ο λόγος είναι πρακτικός και αφορά το ψυκτικό υγρό που πρέπει να κατανεμηθεί στο κύκλωμα ψύξης.

Με πληροφορίες από storageplus.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved