Το tip της μαμάς: 7 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε στο αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη

Ορισμένα από αυτά μπορεί να αλλοιωθούν ή να γίνουν τοξικά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στο αυτοκίνητο.

Το tip της μαμάς: 7 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε στο αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη
Bigstock

Την περίοδο του καλοκαιριού, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο είναι πολύ υψηλή.

Θα το έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο που έχετε παρκάρει σε ανοιχτό χώρο και δεν μπορείτε να πιάσετε ούτε το τιμόνι.

Και δεν αναφερόμαστε στις ημέρες που έχει καύσωνα αλλά στις καθημερινές με μέση θερμοκρασία 33- 36 C. Είναι λοιπόν σημαντικό να θυμάστε ποια πράγματα δεν πρέπει να αφήνετε στο αυτοκίνητο την περίοδο του καλοκαιριού.

Καλλυντικά

Συνήθως έχετε στην τσάντα το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σας. Αν όμως συνηθίζετε να τα αφήνετε στο αυτοκίνητο για να φρεσκαριστείτε για να συνεχίσετε τη μέρα σας, το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, καθώς τα περισσότερα θα …λιώσουν.

mama-me-paidia-sto-aytokinito.jpg

Γυαλιά ηλίου

Κι όμως, δεν πρέπει να αφήνετε τα γυαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο. Οι πλαστικοί σκελετοί μπορεί να αποχρωματιστούν και να παραμορφωθούν όπως και οι φακοί επαφής.

Αντηλιακή κρέμα

Ναι, η αντηλιακή κρέμα προστατεύει από την ακτινοβολία, ωστόσο όταν η συσκευασία εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα υλικά που περιέχει διασπώνται με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον κατάλληλη για χρήση.

Εμφιαλωμένο νερό

Αν συνηθίζετε να αφήνετε μπουκαλάκια με νερό στο αυτοκίνητο, απλά μην το πίνετε όταν έχει εκτεθεί στη ζέστη για ώρες. Ακόμα κι αν κρυώσει, έχουν απελευθερωθεί χημικές ουσίες οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό.

Ηλεκτρονικές συσκευές ή συσκευές με μπαταρία

Η ζέστη είναι εχθρός οποιαδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής. Οι μπαταρίες καθώς και τα τσιπ μπορούν να υπερθερμανθούν επηρεάζοντας τη λειτουργία τους.

2aa41e3b-Farmaka.jpg

Φάρμακα

Μπορεί να μη συνηθίζετε να αφήνετε φάρμακα στο αυτοκίνητο, σκεφτείτε όμως το φαρμακείο τι περιέχει. Αποφύγετε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ακόμα και παυσίπονα που έχουν εκτεθεί σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 25 C.

Αναπτήρες

Πόσοι από εσάς δεν έχετε κάποιον ξεχασμένο αναπτήρα στο αυτοκίνητό σας; Ωστόσο, τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει ο κίνδυνος έκρηξης αν αναπτυχθεί πολύ μεγάλη θερμοκρασία, οπότε καλό είναι να τον έχετε στην τσάντα σας (για παν ενδεχόμενο).

Με πληροφορίες από plymouthherald.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved