Έχει ζέστη; 6 τρόποι να κρατήσετε τα παιδιά δροσερά με φυσικό τρόπο όταν κοιμούνται

Πώς να κρατάτε τα παιδιά σας δροσερά ενώ κοιμούνται με ζεστό καιρό.

Μαργαρίτα Νικολάου
Έχει ζέστη; 6 τρόποι να κρατήσετε τα παιδιά δροσερά με φυσικό τρόπο όταν κοιμούνται
Bigstock

Μήπως τα παιδιά σας δυσκολεύονται να κοιμηθούν εξαιτίας της ζέστης; Ορίστε μερικά tips για το πώς θα τα δροσίσετε το καλοκαίρι.

Το να βάλετε τα παιδιά σας για ύπνο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και αν κάνει ζέστη, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός μας πρέπει να πέσει για να κοιμηθούμε.

Η τέλεια θερμοκρασία δωματίου για ύπνο είναι περίπου 16 με 22 βαθμούς, αλλά τι να κάνετε αν έχει αρκετή ζέστη και δεν έχετε κλιματισμό;

Διατηρήστε το σπίτι δροσερό χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα tips

Πώς να κρατάτε τα παιδιά σας δροσερά ενώ κοιμούνται με ζεστό καιρό

Παγώστε το μαξιλάρι τους πριν κοιμηθούν

Βάλτε τη μαξιλαροθήκη του παιδιού ή το παιχνίδι αγκαλιάς σε μια πλαστική σακούλα και έπειτα στην κατάψυξη για μερικές ώρες πριν το βάλετε για ύπνο.

Όταν θα τα βγάλετε και το παιδί σας ακουμπήσει το κεφάλι του ή το έχει στην αγκαλιά του, θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Εμποδίστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν είναι αρκετά ζεστή η μέρα, θυμηθείτε να κλείσετε τα παντζούρια και τα τζάμια έτσι ώστε να μην περάσει η ζέστη μέσα στο δωμάτιο. Έτσι θα βοηθήσετε το δωμάτιο να παραμείνει πιο δροσερό σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα

Για τις πολύ ζεστές μέρες, αν έχετε έναν ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τον μόνο μέχρι να κοιμηθεί το παιδί σας. Κρατήστε τον σε χαμηλή ρύθμιση δίπλα σε ένα παράθυρο για να φυσά δροσερός αέρας στο δωμάτιο.

Κάντε του χλιαρό μπάνιο πριν τον ύπνο

Κάντε το παιδί μπάνιο ή ντους με ένα ελαφρώς πιο δροσερό νερό απ' ό,τι συνήθως. Δεν χρειάζεται να κάνει μπάνιο με κρύο νερό.

nipio-mesimerianos-ypnos.jpg

Δροσερό πανάκι δίπλα από το κρεβάτι

Αν δεν έχετε χρόνο για ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους - ή ακόμα κι αν το κάνατε και ζεσταίνεται ακόμη- πάρτε μια βαμβακερή πετσέτα, μουλιάστε τη σε χλιαρό νερό και τρίψτε την στο σώμα του - το κεφάλι και το πίσω μέρος του λαιμού.

Αφήστε το σε ένα πιάτο δίπλα στο κρεβάτι του για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να δροσιστεί αν ξυπνήσει από τη ζέστη μέσα στη νύχτα.

Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά να κάνει ρεύμα

Αν ο όροφος και η ασφάλεια του σπιτιού σας το επιτρέπει, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά ώστε να κάνει ρεύμα καθώς κυκλοφορεί ο αέρας από τη μια μεριά στην άλλη.

πηγή: madeformums.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved