To tip της μαμάς: Πώς να αποθηκεύσετε το καρπούζι στο ψυγείο για να παραμένει φρέσκο

Το μυστικό για να διαρκέσει περισσότερο.

To tip της μαμάς: Πώς να αποθηκεύσετε το καρπούζι στο ψυγείο για να παραμένει φρέσκο
Bigstock

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Πέρα από την πληθώρα βιταμινών, περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά και είναι ιδανικό για ενυδάτωση καθώς αποτελείται από 92 % νερό.

Πώς να αποθηκεύετε το καρπούζι

Τα καρπούζια διατηρούνται για εβδομάδες μετά την συγκομιδή τους. Ωστόσο, δύσκολα ένα ολόκληρο καρπούζι καταναλώνεται ολόκληρο σε μια μέρα (εκτός κι αν έχετε καλεσμένους). Λογικό λοιπόν να το αποθηκεύετε στο ψυγείο για να είναι όχι μόνο δροσερό αλλά και για να παραμείνει φρέσκο.

Η διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά πλύντε καλά το καρπούζι που έχετε αγοράσει. Στη συνέχεια, το κόψτε το στη μέση και τυλίξτε το με μια μεμβράνη.

egkimosini-kai-karpouzi.jpg

Το τοποθετείτε στο ψυγείο, στη μεσαία σχάρα ( όχι ψηλά), αποφεύγοντας να είναι δίπλα από άλλα φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, μπανάνες, μάνγκο, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, πεπόνι καθώς απελευθερώνουν υψηλές ποσότητες αιθυλενίου, όπως αναφέρεται από το Ίδρυμα Produce for Better Health.

Το κομμένο καρπούζι συνήθως διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Αποφύγετε να το κόβετε σε κομμάτια και να το βάζετε σε μπολ, ειδικά αν δεν το καταναλώσετε εντός της ημέρας καθώς θα δημιουργεί μια διάφανη μεμβράνη και ενδεχομένως να αλλοιώνει τη γεύση.

Πώς να επιλέξετε ένα γλυκό καρπούζι

Υπάρχουν ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσετε θα αγοράσετε ένα γλυκό καρπούζι. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας συστήνει το thepioneerwoman.com

Λευκό σημείο καρπουζιού

Είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα καρπούζι που ωρίμασε πριν κοπεί. Δώστε λοιπόν σημασία στο κάτω μέρος του καρπουζιού που ακουμπούσε στο χωράφι. Στα ώριμα καρπούζια αυτό το σημείο είναι πιο σκούρο (πορτοκαλοκίτρινο) ενώ στα πιο άγουρα είναι συνήθως υπόλευκο.

granita-karpouzi-lime.jpg

Βάρος καρπουζιού

Κρατήστε ένα μεσαίο καρπούζι στο χέρι σας. Αν σας φαίνεται πιο βαρύ απ’ότι θα έπρεπε, σημαίνει ότι θα είναι πιο γλυκό και θα έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό.

Κοτσάνι

Από τα πιο εύκολα σημάδια επιλογής ενός καλού καρπουζιού είναι το κοτσάνι. Αν είναι ξερό, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Αν παραμένει πράσινο μαρτυρά ότι κόπηκε πρόσφατα από το χωράφι και μπορεί να μην είναι τόσο γλυκό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved