Αεροπορικό ταξίδι με μωρό: Πρέπει να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή όχι;

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με το μωρό σας αεροπορικώς.

Νίκη Παπανικολάου
Αεροπορικό ταξίδι με μωρό: Πρέπει να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή όχι;
Bigstock

Όσες φορές κι αν έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο στο παρελθόν, το να πετάτε με ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δεν σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο, απλά θα πρέπει να οργανωθείτε ώστε να έχετε ένα όσο το δυνατόν πιο ήρεμο ταξίδι.

Στο αεροπλάνο με το νήπιο: Tips για ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι

aeroporiko-1.jpg

Με ή χωρίς παιδικό κάθισμα;

Οι περισσότεροι γονείς με νεογέννητα ή μωρά έως 2 ετών επιλέγουν να τα κρατούν στην αγκαλιά τους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Άλλωστε μέχρι 2 ετών και για ταξίδια μικρής διάρκειας επιτρέπετε να τα έχετε στην αγκαλιά σας. Για υπερατλαντικά ή γενικά μεγάλα ταξίδια, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μικρό κρεβάτι (τύπου κούνιας) ή να πληρώσετε κανονικά για μία ακόμα θέση.

Όσον αφορά στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, δεν υπάρχει επίσημη οδηγία για το πρέπει να το έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού με το μωρό σας. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν τη χρήση τους για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι, ωστόσο, δεν είναι όλα τα καθίσματα αυτοκινήτου πιστοποιημένα για χρήση σε αεροπλάνα και οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να έχουν διαφορετικές πολιτικές.

Όλη η αλήθεια για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο το κάθισμα αυτοκινήτου;

Τόσο η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) όσο και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) συνιστούν όλα τα μωρά και τα μικρά παιδιά να ταξιδεύουν σε κάθισμα αυτοκινήτου ή χρησιμοποιώντας τις εγκεκριμένες από την FAA ζώνες για παιδιά. Το κάθισμα πρέπει να διαθέτει μηχανισμό ασφάλισης που επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεσή του με τη ζώνη ασφαλείας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιτυχή εγκατάσταση του καθίσματος χωρίς τη βάση στο αεροπλάνο, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια των αεροσυνοδών για να το δέσετε στο κάθισμα του αεροπλάνου.

Το κάθισμα αυτοκινήτου όπως και η ζώνη, προσφέρει στο μωρό ή το μικρό παιδί την καλύτερη δυνατή προστασία κατά τις αναταράξεις, σύμφωνα με τις AAP και FAA.

aeroplano-2.jpg

Ύψος και βάρος παιδιού

Μπορείτε να επιλέξετε να κρατήσετε το μωρό ή το νήπιό σας στην αγκαλιά σας εάν είναι κάτω των 2 ετών. Αλλά τα παιδιά 2 ετών και άνω πρέπει να κάθονται στα δικά τους καθίσματα. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο η FAA όσο και η AAP συνιστούν ανεπιφύλακτα τη χρήση καθίσματος αυτοκινήτου ή εγκεκριμένης ζώνης (δεν επιτρέπονται τα ενισχυτικά καθίσματα) κατάλληλα για το βάρος και το ύψος του παιδιού.

Παιδικό κάθισμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια του παιδιού

Πολιτική των αεροπορικών εταιρειών

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διαφορετικούς κανόνες όσον αφορά τις πτήσεις με παιδιά. Οι περισσότερες δεν απαιτούν την αγορά εισιτηρίου για μωρά κάτω των 2 ετών αρκεί να το έχετε στην αγκαλιά σας. Διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε μια επιπλέον θέση στην κανονική τιμή του ναύλου για να τοποθετήσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας, ζητήστε διευκρινίσεις από την εταιρεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved