Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε τα άλατα από τον νεροχύτη

Δοκιμάστε να καθαρίσετε τα άλατα από τον νεροχύτη, χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο.

Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε τα άλατα από τον νεροχύτη
Bigstock

Από τα πιο δημοφιλή φυσικά καθαριστικά είναι το λευκό ξίδι, το λεμόνι, η μαγειρική σόδα τα αποία όχι μόνο απομακρύνουν λεκέδες και βρομιές αλλά και απολυμαίνουν.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσατε να καθαρίσετε τα άλατα της κουζίνας με αλουμινόχαρτο;

Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με αλουμινόχαρτο

Και πριν σκεφτείτε πώς θα αφήσει γρατζουνιές στη βρύση, η Quinn Fish συντάκτρια του thekitchn.com δοκίμασε το συγκεκριμένο hack που είδε στο ΤΙκΤοκ και διαβεβαίωσε ότι το αλουμινόχαρτο δεν αφήνει σημάδια στον νεροχύτη.

Το hack με το αλουμινόχαρτο στον νεροχύτη

Ο TikTokker @danthelifehacker μοιράστηκε τη συμβουλή για τον καθαρισμό του νεροχύτη με μια μπάλα αλουμινόχαρτου και λίγο νερό και φαινόταν σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η Quinn Fish, λοιπόν εφάρμοσε το συγκεκριμένο hack και ιδού τι έγραψε:

«Ας πούμε ότι είχε περάσει λίγος πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είχα καθαρίσει τον νεροχύτη - με το τυπικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, το οποίο χρησιμοποιώ συνήθως - και το ατσάλι φαινόταν λίγο βρόμικο. Το βίντεο σημειώνει ότι αυτό το hack θα αφαιρέσει αμέσως τους λεκέδες από άλατα νερού. Ακολούθησα τις οδηγίες του βίντεο: έφτιαξα μια μικρή μπάλα από αλουμινόχαρτο χωρίς να είναι σφιχτή και στη συνέχεια την έβρεξα με ζεστό νερό.

alouminoxarto.jpg

Μετά, έτριψα ελαφρά τη βρύση με τη μπάλα από αλουμινόχαρτο και σε δευτερόλεπτα φαινόταν πιο καθαρή. Ένιωθα το αλουμινόχαρτο να τρίβεται πάνω στη λεία ασημένια επιφάνεια και παρόλο που ανησυχούσα ότι μπορεί να αφήσει σημάδια ή γρατσουνιές στον ανοξείδωτο νεροχύτη, το μόνο που έγινε ήταν να αφαιρεθούν λίπη και άλατα στη στιγμή. Συνέχισα και στην υπόλοιπη βρύση. Όταν τελείωσα, δε είχα ξαναδεί το νεροχύτη μου τόσο λαμπερό.

Αν και δεν μπορώ να μιλήσω για το πόσο καλά απολύμανε πραγματικά τον νεροχύτη μου, τελικά, ήταν απλώς νερό - σίγουρα εντυπωσιάστηκα από την ικανότητα του hack να αφαιρεί λεκέδες και άλατα . Εάν ο νεροχύτης σας χρειάζεται λίγο γυάλισμα και τείνει να μαζεύει άλατα, δοκιμάστε αυτό το hack».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved