Το νεογέννητό σας και η σχέση σας μαζί του
Είναι αρκετά αγχωτικό το να γίνεται μια γυναίκα μαμά για πρώτη φορά. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως κανείς δεν είναι... επαγγελματίας στο συγκεκριμένο θέμα και δεν μπορεί να είναι αλάθητος στο μεγάλωμα των παιδιών του. Όλα έρχονται με τον καιρό και δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε.
Προσπαθήστε ξανά και ξανά : Αν δεν καταφέρνετε κάτι που έχει σχέση με το παιδί σας, όπως να βάλετε για παράδειγμα την πάνα, μην αγχώνεστε γιατί θα βάλετε τόσες πολλές πάνες στο μωρό σας που θα μάθετε όλα τα κόλπα που μπορεί να υπάρχουν. Εάν παίρνετε το μωράκι σας στα χέρια σας και δείχνει να μην βολεύεται δεν πειράζει, αλλάξτε λίγο τη στάση που το κρατάτε. Βάλτε το στον ώμο σας, εκεί μπορεί να βολευτεί καλύτερα.
Αφήστε το να σας δείξει ποια είναι ανάγκη του: Δεν χρειάζεται να πιέσετε ένα νεογέννητο για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρέπει μεν να έχει τις ώρες που τρώει, αλλά αν πεινάσει λίγο νωρίτερα δεν πρέπει να το αφήσετε να κλαίει επειδή δεν ήρθε η ώρα του.
Όλα με μέτρο: Δεν χρειάζεται ούτε να το κλείνετε μέσα τον πρώτο καιρό, αλλά να μην το παρακάνετε και στις εξόδους. Αυτό που πρέπει να αποφεύγετε είναι την κοντινή επαφή με ανθρώπους που μπορεί να έχουν κάποιο κρύωμα ή και κάποια παιδιά που είναι κρυωμένα.
Ακούστε το ένστικτο σας: Σαν νέα μαμά που είστε θα δέχεστε πολλές συμβουλές από τους γύρω σας. Όμως αυτά που σας λένε μπορεί να μην ταιριάζουν στο δικό σας μωρό και αυτό μόνο εσείς το ξέρετε καλά.
Προσπαθήστε να κοιμάστε: Ο ύπνος μιας νέας μαμάς είναι ότι πιο σημαντικό και για την ίδια και για το μωρό. Ζητήστε λοιπόν βοήθεια για να έχετε μετά μεγαλύτερη διάθεση για το μικρό σας.