Γέννησε 17 παιδιά αλλά ούτε ένα δεν μεγάλωσε μαζί της!

Η ιστορία είναι αληθινή και αποτελεί παράλληλα αντικείμενο προβληματισμού για όλους μας.

Μία μητέρα από το Νιούκαστλ γέννησε συνολικά 17 παιδιά όμως δεν μεγάλωσε ούτε ένα μαζί της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail , η συγκεκριμένη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους, ήταν έγκυος το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωή της. Τα παιδιά μεγάλωσαν με κρατική μέριμνα, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα ,η απομάκρυνση από τη μητέρα τους γινόταν λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από το τοπικό συμβούλιο του Νιούκαστλ, όπου ζούσε η μητέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος Barnardos που έχει στόχο να βοηθήσει τις μητέρες που τις πήραν τα παιδιά τους καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες να τα μεγαλώσουν.

Οι ακριβείς λόγοι που τα 17 παιδιά απομακρύνθηκαν από τη συγκεκριμένη μητέρα δεν έγιναν γνωστοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ιδρύματα παιδικής φροντίδας, οι συνήθεις λόγοι που παίρνουν ένα παιδί μακριά από τη μητέρα του, είναι το αλκοόλ, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχικές ασθένειες.

Παραμένει άγνωστο αν η γυναίκα είχε μία από τις παραπάνω εξαρτήσεις ή υπήρχαν άλλοι λόγοι που την καθιστούσαν ανίκανη να μεγαλώσει τα παιδιά της. Από έρευνα του Πανεπιστημίου του Lancaster, διαπιστώθηκε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες που είχαν ήδη ένα παιδί για το οποίο είχε ληφθεί κρατική μέριμνα, αυτό θα σήμαινε ότι και τα επόμενα παιδιά θα απομακρύνονταν από αυτήν.

Η περίπτωση της μητέρας με τα 17 παιδιά δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πολλών παιδιών που απομακρύνονται αμέσως μετά τη γέννησή τους από τη μητέρα τους. Το θλιβερό είναι ότι εξακολουθούν να γεννούν πολλά παιδιά οι ίδιες γυναίκες που κρίθηκαν ακατάλληλες, ωστόσο, για δικούς τους λόγους συνεχίζουν να γεννούν, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει τις συνθήκες της ζωής τους. Ετσι, τα μωρά απομακρύνονται και μεγαλώνουν σε ιδρύματα.

Μόνο το 2013 , 2.018 μωρά μεγάλωσαν υπό κρατική μέριμνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 802 το 2008!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved