Τι μπορεί να αγχώσει μια μαμά με ένα μωρό έως ενός έτους

Συνήθως μετά τις πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι, οι γονείς βρίσκουν τους ρυθμούς τους.

Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν ορισμένα προβλήματα που μπορεί να σας αγχώσουν καθώς δεν ξέρετε αν έχει κάτι το μωρό ή αν έχετε κάνει εσείς κάποιο λάθος.Για παράδειγμα το μωρό μπορεί να μη βυζαίνει αρκετά δυνατά ή για αρκετή ώρα τις πρώτες 24- 36 ώρες και οι μαστοί μπορεί να την ενοχλούν. Επίσης:

Το μωρό αρνείται το στήθος
‘Ενας από τους συνηθέστερους λόγους που το μωρό έχει πρόβλημα να θηλάσει είναι γιατί δυσκολεύεται να αναπνεύσει.
Φροντίστε λοιπόν ο μαστός σας να μην καλύπτει τα ρουθούνια του. ‘Ενας άλλος λόγος είναι ότι μπορεί να είναι συναχωμένο, εκνευρισμένο, ή απλά ανυπόμονο.

Το μωρό πιπιλάει
Για πολλά μωρά το να βυζαίνουν το στήθος της μητέρας τους είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία της ημέρας. Σύντομα θα μάθετε να ξεχωρίζετε πότε θηλάζει πραγματικά και πότε απλώς πιπιλάει τη θηλή για να παίζει. Κατά το τάισμα μπορεί να το βλέπετε να θηλάζει, δυνατά και ρυθμικά, αλλά αν προσέξετε καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι δεν καταπίνει.

Το μωρό κοιμάται την ώρα που τρώει
Τις πρώτες ημέρες το μωρό μπορεί αν μην ενδιαφέρεται καθόλου να φάει. Μη στεναχωριέστε γι’ αυτό. Συνεχίστε να το βάζετε περίπου 5 λεπτά σε κάθε στήθος σε κάθε τάισμα. Μην τηρείτε ωστόσο άκαμπτη αυστηρότητα τη ρουτίνα του ταΐσματος. Αν το μωρό κοιμηθεί ενώ θηλάζετε , αφήστε το μισή ώρα και μετά ξυπνήστε το με το μαλακό και ξαναδοκιμάστε να του δώσετε το στήθος σας.

Το μωρό τρομάζει εύκολα
Τα περισσότερα μωρά ξαφνιάζονται και τρομάζουν σε κάθε απότομο, δυνατό θόρυβο ή απότομες κινήσεις ειδικά τις πρώτες εβδομάδες. Όταν σηκώνετε το μωρό για να το ταΐσετε, να το κρατάτε σταθερά και να του μιλάτε συνεχώς γλυκά. Σκύψτε το κεφάλι προς το μέρος του για να διακρίνει το πρόσωπο και τα μάτια σας και πάρτε το στην αγκαλιά σας πριν αρχίσει να κλαίει.

Το μωρό δαγκώνει
Πρόκειται για φυσική παρόρμηση και το μωρό σας μπορεί κάλλιστα να δαγκώσει ακόμα και πριν βγάλει δόντια. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο , θα τιναχτείτε αυτόματα προς τα πίσω και ίσως αφήσετε κάποια κραυγή πόνου. Το μωρό θα τρομάξει, αλλά αν πείτε « όχι» σταθερά και χωρίς να φωνάζετε, γρήγορα θα μάθει να μην το κάνει αυτό, από πολύ μικρή ηλικία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved