Το παιδί πιπιλίζει το δάχτυλο του; 6 τρόποι για να το σταματήσει

Το παιδί σας πιπιλίζει το δάχτυλο του και δε μπορείτε να του κόψετε τη συνήθεια αυτή; Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να το πετύχετε, χωρίς να καταφύγετε στις μεθόδους των γιαγιάδων, που μας έβαζαν στο δάχτυλο κόκκινο πιπέρι.

Πολλά παιδιά, όταν κόβουν την πιπίλα, ξεκινούν να πιπιλίζουν το δάχτυλο τους. Και είναι κάτι φυσιολογικό, όπως δείχνουν οι έρευνες, αφού το παιδί με την κίνηση αυτή αισθάνεται ηρεμία και ανακούφιση. Αυτά μέχρι τη ηλικία των 3 χρόνων, το πολύ. Αν το παιδί ξεπεράσει την ηλικία αυτή, το πιπίλισμα του δαχτύλου, θα δημιουργήσει, κυρίως, ορθοδοντικά προβλήματα. Και είναι τότε, που οι γονείς προσπαθούν να του κόψουν αυτή τη συνήθεια. Ας δούμε τρόπους που μπορείτε να το πετύχετε, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

• Για αρχή προσπαθήστε να σταματήσετε οποιαδήποτε συμπεριφορά, κρίνετε ότι προκαλεί άγχος στο παιδί και το ωθεί στο πιπίλισμα, αφού έτσι νιώθει ηρεμία.

• Το πιπίλισμα είναι ένας τρόπος για να χαλαρώνει το παιδί. Μπορείτε να το πετύχετε, δίνοντας του να κρατάει ένα μαλακό ύφασμα ή ένα μαλακό παιγνίδι. Αυτό θα το βοηθήσει πολύ και στον ύπνο

• Αν στον ύπνο δείτε ότι πιπιλίζει το δάχτυλο του, τραβήξτε το απαλά και βάλτε στην αγκαλιά του ένα μαλακό αρκουδάκι

• Το παιδί μπορεί να καταλάβει, ακόμη και στην ηλικία των 2 χρόνων. Οπότε μιλήστε μαζί του και εξηγείστε με πολύ ήρεμο τρόπο ότι δεν είναι ωραίο να πιπιλίζει το δάχτυλο του.

• Αν δείτε ότι το παιδί δυσκολεύεται να το κόψει και νιώθει ανασφάλεια ή στρες, μην το πιέζετε

• Μην το μαλώνετε και κυρίως μην το απειλείτε με τιμωρία, όταν το βλέπετε να πιπιλίζει το δάχτυλο.

• Τέλος, αν το παιδί μέχρι τα 3 με 4 χρόνια συνεχίζει να πιπιλίζει το δάχτυλο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδοδοντίατρο και αυτός θα σας καθοδηγήσει αναλόγως, μιας και η συνήθειά αυτή μπορεί να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved