Κάθε πότε πρέπει να ρεύεται το μωρό;

Tο ρέψιμο  δεν έχει καμία σχέση με την πέψη. Όταν το μωρό σας τρώει γάλα καταπίνει και αέρα, ο οποίος φουσκώνει το στομάχι του και του προκαλεί δυσφορία.

Πολλοί γιατροί συνιστούν να βοηθάτε στο ρέψιμο του μωρού έπειτα από κάθε γεύμα για να αποβάλλει τον παραπάνω αέρα που έχει εισπνεύσει.

Αλλοι γιατροί δεν το βρίσκουν πάντα σκόπιμο, ιδίως για τα βρέφη που θηλάζουν. Τα βρέφη έχουν τις δικές τους προτιμήσεις σχετικά με το ρέψιμο ή με τα αέρια. Το μωρό σας μπορεί να θέλει να θηλάζει χωρίς διακοπή και αν προσπαθήσετε να του προκαλέσετε ρέψιμο ενδιάμεσα, θα κλαίει αγανακτισμένα.

Μπορεί βέβαια, να αποφασίσει από μόνο του να ρευτεί ενδιάμεσα. Πάντως, θα καταλάβετε πολύ σύντομα τι ακριβώς επιθυμεί.

Αν το μωρό σου δυσανασχετεί εξαιτίας των αερίων και δεν μπορεί να τα αποβάλλει από μόνο του, βάλτε το να καθίσει στα γόνατά σας, γείρτε το ελαφρώς μπροστά και στηρίξτε το κεφάλι του τοποθετώντας το χέρι σας στο σαγόνι του. Αλλιώς, κρατήστε το όρθιο πάνω στον ώμο σας. Κρατήστε μια καθαρή πετσέτα στο χέρι ή ακουμπήστε στο ρούχο σας σε περίπτωση που το μωρό βγάλει λίγο γάλα.

Ένας άλλος τρόπος να το βοηθήσετε είναι να το χτυπάτε ελαφρώς ή να το τρίβετε μαλακά την πλάτη του. Αν δυσκολεύεται να βγάλει τον αέρα σε αυτές τις θέσεις, ξαπλώστε το μπρούμυτα στα γόνατά σας και τρίψτε μαλακά την πλάτη του.

Σε περίπτωση που το μωρό έχει συχνά αέρια και δυσκολεύεται να τα αποβάλλει, θα ήταν χρήσιμο να μάθετε κάποιες τεχνικές μασάζ για μωρά.

Αν το μωρό δεν υποφέρει από αέρια μην προσπαθείτε να το κάνετε να ρευτεί, - μερικά μωρά είτε δεν ρεύονται καθόλου ή τελικά σας κάνουν τη χάρη έπειτα από μια ώρα.

Διαβάστε επίσης

Το μωρό που θηλάζει πόσο συχνά πρέπει να ρεύεται;
Ρέψιμο μωρού: Έχει σχέση με την πέψη;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved