Πώς η διατροφή στην εγκυμοσύνη προστατεύει το μωρό μας!

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως η διατροφή της μητέρας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη, το βάρος και την συνολικότερη υγεία του βρέφους, ωστόσο φαίνεται πως η δίαιτα της μέλλουσας μαμάς μπορεί να θέσει τις βάσεις και για την μετέπειτα ζωή του μωρού της.

Πώς η διατροφή στην εγκυμοσύνη προστατεύει το μωρό μας!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτόν το μήνα στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Physiology και φιλοξενεί το nutrimed υποδεικνύει πως μπορεί να υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του τι τρώει η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών στο παιδί της. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα παρατηρήθηκε ότι εάν η διατροφή της μητέρας περιέχει μια συγκεκριμένη ομάδα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA) – τα λεγόμενα ω3 λιπαρά οξέα όπως εκείνα που βρίσκονται στα ψάρια, στα καρύδια και στο λινέλαιο – το έντερο του μωρού αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο. Τα συγκεκριμένα πολυακόρεστα λιπαρά θεωρούνται πως βελτιώνουν την απόκριση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του εντέρου ενάντια σε βακτήρια και ξένες ουσίες, προστατεύοντας έτσι το μωρό από την εμφάνιση αλλεργιών στη μετέπειτα ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved