Αλλαγή πάνας του νεογέννητου μωρού σας: 'Οσα πρέπει να γνωρίζετε (vid)

Κι όμως, η αλλαγή πάνας αγχώνει τις νέες μαμάδες, ειδικά τις πρώτες ημέρες που πρέπει να την κάνουν μόνες τους.

Όπως θα συνειδητοποιήσουν στην πορεία, είναι καθαρά θέμα εξάσκησης. Μετά την πρώτη εβδομάδα θα έχουν μάθει να την αλλάζουν με άνεση ενώ μετά το μήνα, οι κινήσεις θα γίνονται μηχανικά.

Αν θα γίνετε άμεσα μανούλα, δείτε τι πρέπει να έχετε κατά νου για το άλλαγμα της πάνας:

Τις πρώτες φορές είναι καλό να είστε οργανωμένες και να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο τρόπο (ρουτίνα) που αργότερα θα σας γίνει συνήθεια.Αυτά που θα χρειαστείτε είναι: μια αλλαξιέρα ή πετσέτα, καθαρή πάνα, υγρά μαντιλάκια ειδικά για το βρεφικό δέρμα, λεκανίτσα με καθαρό χλιαρό νερό, βαμβάκι, κρέμα για τους ερεθισμούς και καθαρά ρουχαλάκια.

Ξαπλώνετε το βρέφος και ξεκουμπώνετε τη λερωμένη πάνα, ανασηκώνετε από τα πόδια (με το ένα χέρι κρατάτε τα ποδαράκια από τους αστραγάλους) και με το άλλο χέρι καθαρίζετε τα υπολείμματα από τις ακαθαρσίες (με την καθαρή άκρη της πάνας) και απομακρύνετε τη λερωμένη πάνα.

Πλένετε την ευαίσθητη περιοχή, σκουπίζετε ταμποναριστά, απλώνετε ενυδατική κρέμα και βάζετε την πάνα.

Τι πρέπει να θυμάστε:

  • Πρέπει να αλλάζετε συχνά την πάνα του μωρού.
  • Πριν αλλάξετε την πάνα να παίρνετε το μωρό αγκαλιά και να πλένετε με νερό τον πωπό και τα γεννητικά του όργανα με άφθονο χλιαρό νερό.
  • Μη χρησιμοποιείτε κάθε φορά σαπούνι γιατί ξηραίνει το δέρμα. Μία φορά την ημέρα είναι αρκετό.
  • Να σκουπίζετε πολύ προσεκτικά το μωρό. Η υγρασία ερεθίζει το δέρμα, μειώνει τη φυσική προστασία και ευνοεί τους εξωτερικούς ερεθισμούς.
  • Να αφήνετε για λίγο το μωρό χωρίς πάνα έτσι ώστε να αναπνέει το δέρμα του.
  • Αν δείτε το μωρό σας να παρουσιάζει συχνά ερεθισμούς , δοκιμάστε να αλλάξετε πάνες. Ο ερεθισμός μπορεί να οφείλεται στο υλικό της πάνας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς γίνεται η αλλαγή πάνας στο μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved