4 tips για τον ύπνο του νεογέννητου μωρού σας χωρίς κινδύνους

Ένα νεογέννητο παιδί είναι σίγουρο πως δεν έχει τη συναίσθηση να αντιδράσει σε κάποιο κίνδυνο που παραμονεύει. Επειδή λοιπόν είναι εντελώς ανυπεράσπιστο, θα πρέπει εσείς να εξασφαλίσετε τον σωστό ύπνο του. Διαβάστε λοιπόν τέσσερις πολύτιμες συμβουλές για να κρατήσετε μακριά τους όποιους κινδύνους.

1 Μακριά τα λούτρινα και τα παιχνίδια

Ο κίνδυνος ασφυξίας επειδή το παιδί με μία ασυναίσθητη κίνησή του με το μικροσκοπικό χεράκι του μπορεί να πάρει ένα λούτρινο και να το βάλει στο στόμα του για αρκετή ώρα είναι ορατός. Επίσης, το παιδί μπορεί να τραυματιστεί αν έχει κάπου κοντά του κάποιο παιχνίδι με αιχμηρές γωνίες ή άκρες. Γι' αυτό θα πρέπει να κρατήσετε μακριά από το μωρό σας όλα τα παραπάνω και ο χώρος όπου θα κοιμάται να είναι πεντακάθαρος και μόνο για να χωρά εκείνο!

2 Ποτέ μπρούμυτα

Κάποτε οι παιδίατροι υποστήριζαν πως τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μπρούμυτα. Αυτό άλλαξε ριζικά και μάλιστα οι παιδίατροι στις μέρες μας απαγορεύουν τον ύπνο του μωρού μπρούμυτα λόγω κινδύνου παλινδρόμησης ή αναρρόφησης. Τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα ή στο πλάι και για να εξασφαλίσετε κάτι τέτοιο επειδή το μωρό μπορεί ασυναίσθητα να γυρίσει, θα πρέπει να προμηθευτείτε τις λεγόμενες 'σφήνες' που πωλούνται σε όλα τα καταστήματα μπεμπέ.

3 Μοναχικός ύπνος ή όχι;

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν το μωρό να κοιμάται στο δωμάτιό του μετά τον έκτο μήνα. Μέχρι τότε, για τον κίνδυνο διαφόρων παθήσεων που μπορεί να έχει το μωρό, καλό είναι να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του. Άλλωστε, εξυπηρετεί και εκείνη κάθε βράδυ που θέλει να θηλάσει το παιδί της. Ο συγκεκριμένος χώρος κοινού ύπνου μητέρας παιδιού είναι αναγκαίος καθώς πρέπει το παιδί να βρίσκεται μόνιμα υπό επιτήρηση ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα που μπορεί να κοστίσουν ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

4 Η πιπίλα σώζει ζωές

Σύμφωνα με μελέτες, η χρήση της πιπίλας από ένα μωρό σε βρεφική ηλικία μπορεί να το σώσει από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου καθώς λέγεται πως αυτός προκαλείται όταν το μωρό κοιμάται βαθιά μιας και ακόμα δεν έχει μάθει τη όλη διαδικασία από το ξύπνιο στον ύπνο. Έτσι, πολλές φορές βυθίζεται και τελικά σταματά να χτυπά η καρδιά του. Με την πιπίλα, επειδή το πιπίλισμα είναι μία ενστικτώδης λειτουργία, το μωρό δεν βυθίζεται τόσο βαθιά σε ύπνο και έτσι σώζεται η ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved