Τελικά πόσο πρέπει να αγκαλιάζουμε το μωρό μας;
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά τους ειδικούς.
Το πρώτο διάστημα με το μωρό, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι είναι δικό μας παιδί και η αλήθεια είναι ότι δε χορταίνουμε να το κοιτάμε και να το κρατάμε στην αγκαλιά μας.
Πόσο σωστό όμως είναι να το έχουμε συνέχεια αγκαλιά;
Αυτό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά του ειδικούς και οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μητρική αγκαλιά έχει μόνο οφέλη, επομένως μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ανάπτυξη και στην ψυχολογία του μωρού, ενώ άλλοι ότι ακόμα και το πόσο αγκαλιάζουμε το μωρό μας,πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύνεση.
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Nationwide Children's Hospital στο Οχάιο, όσο περισσότερο αγκαλίαζουμε και κρατάμε στην αγκαλιά το μωρό μας, τόσο το καλύτερο! Οι γιατροί που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη έρευνα -η οποία μας απενοχοποιεί πλήρως-, υποστηρίζουν ότι η αγκαλιά και γενικά η σωματική επαφή με το μωρό μας, συμβάλει στην εγκεφαλική του ανάπτυξη, αλλά και γενικά στην ψυχολογία του και στο πώς θα διαμορφωθει ο χαρακτήρας του.
Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν μελετώντας 125 μωρά, κάποια εκ των οποίων έχουν γεννηθεί πρόωρα. Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι τα πρόωρα μωρά που έχουν περάσει λγότερο από 37 εβδομάδες στη μήτρα, ανταποκρινόντουσαν λιγότερο στο άγγιγμα των γιατρών ή της μητέρας τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει γιατί οι συνθήκες μέσα στη μήτρα, προκαλούν στο μωρό τα ίδια συναισθήματα που προκαλεί και η αγκαλιά, επομένως τα πρόωρα μωρά που έχουν περάσει λιγότερο από τους εννέα μήνες στην κοιλιά της μαμάς τους, εχουν βιώσει αυτά τα συναισθήματα σε μικρότερο βαθμό.
Πηγή: parents.com