Οκτώ τρόποι για να ανακουφίσουμε το μωρό από τον πόνο στα ούλα
Τips που κάθε γονιός θα θέλει να γνωρίζει.
Περίπου στον έκτο μήνα θα δούμε να ξεπετάγεται το πρώτο δοντάκι του μωρού. Στην πραγματικότητα όμως η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, από όταν ακόμη το μωρό ήταν μία μικροσκοπική κουκίδα στην κοιλιά, έξι μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψη.
Όταν βγάζει τα πρώτα του δοντάκια, το μωρό είναι αρκετά ανήσυχο και η περίοδος αυτή μπορεί να είναι εβδομάδες ή και μήνες. Τα ούλα του πρήζονται και θέλει να έχει διαρκώς να μασάει κάτι για να μειώσει τον πόνο.
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο για το μωρό, το οποίο είναι και αναπόφευκτο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τον πόνο όσο μπορούμε. Ας δούμε ποια είναι αυτά:
Βάλτε τα παιχνίδια οδοντοφυΐας στο ψυγείο
Το κρύο ανακουφίζει τον πόνο και μειώνει το πρήξιμο. Βάλτε τα παιχνίδια οδοντοφυΐας στο ψυγείο και εάν το μωρό σας είναι πάνω από έξι μηνών, δοκιμάστε να του δώσετε παγωμένο νερό σε ένα ποτήρι.
Δοκιμάστε διαφορετικά παιχνίδια οδοντοφυΐας
Με τον καιρό θα εξοικειωθείτε με τα παιχνίδια οδοντοφυΐας που έχετε επιλέξει για το μωρό σας. Θα μάθετε το αποτέλεσμα που προσφέρει το κάθε ένα και θα γνωρίζετε με τι πίεση μπορείτε να το πιέσετε.
Κάντε κομπρέσα με ζεστό νερό
Και το ζεστό νερό μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά στον πόνο. Βουτήξτε μία πετσέτα σε ένα μπολ ζεστό νερό και κάντε του απαλές κομπρέσες στα ούλα.
Συμπεριφερθείτε του με πολλή αγάπη και στοργή
Είναι σημαντικό τη δύσκολη αυτή περίοδο, το μικρό μας να λαμβάνει από εμάς όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη και φροντίδα. Ας του δώσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερα φιλιά και όσο το δυνατόν περισσότερες αγκαλιές μπορούμε.
Εφαρμόστε στην περιοχή των ούλων ειδικό τζελ ανακούφισης
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ειδικό τζελ που δρα καταπραϋντικά στον πόνο στα ούλα. Ασφαλώς, καλό είναι πριν το χρησιμοποιήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Χορηγήστε του παυσίπονο
Σε συνέχεια των παραπάνω, καταπραϋντικά μπορεί να λειτουργήσει και το παυσίπονο. Ωστόσο, πριν δώσετε οτιδήποτε στο μωρό, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας και εκείνος θα σας καθοδηγήσει.
Πηγή: motherabldbaby.co.uk