Έρευνα: Ζωτικής σημασίας η γυμναστική την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Οι γυναίκες που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταφέρνουν να αποφύγουν την επείγουσα καισαρική τομή στην οποία υποβάλλονται πολλές έγκυες λόγω επιπλοκών.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν τις έγκυες να περπατάνε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα καθώς έτσι μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος για επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ερευνητές στο παρελθόν έχουν συνδέσει την καισαρική τομή με παιδιά που γίνονται παχύσαρκα στην παιδική τους ηλικία, είναι ευάλωτα σε μολύνσεις και αναπτύσσουν πιο εύκολα άσθμα ή διαβήτη.

Η έρευνα έγινε σε 510 έγκυες από τις οποίες μερικές γυμνάζονταν για λιγότερο από είκοσι λεπτά την ημέρα, μόλις δύο φορές την εβδομάδα – ή και λιγότερο. Άλλες πάλι είχαν συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, πιο ζωηρό και έντονο και διαπιστώθηκε πως οι τελευταίες έχουν κατά 58% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μωρό βάρους άνω των 4 κιλών.

Επίσης, ο αριθμός των καισαρικών τομών στις ίδιες έγκυες με καλό πρόγραμμα εκγύμνασης, μειώθηκε στο 34%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη βρετανική ιατρική εφημερίδα Journal of Sports Medicine.

Γι' αυτό λοιπόν, ζητήστε από τον γιατρό σας να μάθετε πόσο ακριβώς πρέπει να γυμνάζεστε την ημέρα ώστε να αποκτήσετε και εσείς αλλά και το μωρό που κυοφορείτε καλύτερη ποιότητα ζωής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved