Γιατί οι φωνές στα παιδιά δεν βοηθούν

bigstockphoto.com
  • 'Οταν τα παιδιά αδιαφορούν κάθε φορά που φωνάζετε
  • Ψυχολογική αντίδραση
  • Δεν έχουν την ίδια αίσθηση του χρόνου
  • Διαταράσσεται ο οικογενειακός δεσμός

Οι φωνές δεν είναι ποτέ ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Κι όμως, φαντάζει μερικές φορές ως ο μόνος τρόπος, ειδικά όταν προσπαθείτε με ηρεμία να πείσετε τα παιδιά να ετοιμαστούν για το σχολείο αλλά σας αγνοούν.

'Οπως θα έχετε διαπιστώσει στην πράξη οι φωνές σπάνια είναι αποτελεσματικές καθώς τα παιδιά ακόμα κι αν …κινητοποιηθούν την πρώτη ή τη δεύτερη φορά, θα συνεχίσουν να έχουν το δικό τους ρυθμό, αδιαφορώντας για τις φωνές σας.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται, είναι γιατί συμβαίνει αυτό.

Ας δούμε μερικούς από τους πιο βασικούς λόγους:

Ψυχολογική αντίδραση

Σύμφωνα με το Fatherly, υπάρχει μια ψυχολογική και βιολογική αλλαγή που συμβαίνει στο μυαλό των παιδιών όταν τους φωνάζουμε. Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αντίκτυπος. Οι φωνές πιθανότατα θα μετατραπούν σε καυγά, φυγή ή ξέσπασμα από την πλευρά του παιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι όταν του φωνάζετε το πρωί, είτε θα αντεπιτεθεί είτε θα παγώσει και οι φωνές δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε.

Δεν έχουν την ίδια αίσθηση του χρόνου

Όπως αναφέρει το Imperfect Families, το παιδί δεν έχει την ίδια αίσθηση του επείγοντος που έχετε εσείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσαρμοστείτε εσείς στους χρόνους του παιδιού, όμως προφανώς, οι φωνές δεν θα το βοηθήσουν να τον αντιληφθούν καλύτερα.Μπορείτε να ξεκινήσετε δείχνοντας στο παιδί σε ένα ρολόι πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή του για να ετοιμαστεί.

Διαταράσσεται ο οικογενειακός δεσμός

Κάθε φορά που φωνάζετε στο παιδί, εκείνο είναι πιθανό να νιώθει ότι δεν έχετε το ίδιο στενό δέσιμο μαζί του. Σύμφωνα με το Parents, όταν φωνάζετε στα παιδιά, βλάπτεται ο μεταξύ σας δεσμός και είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας.

Λίγο πολύ όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν πότε η συμπεριφορά των παιδιών τους, τους ωθεί στα άκρα. Οπλιστείτε με υπομονή και σφίξτε καλά τα δόντια ή τα χέρια σας . Δώστε προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια και αντιδράστε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Βγείτε από το δωμάτιο, πάρτε βαθιές ανάσες, μετρήστε ω ς το 10 και επιστρέψτε. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή αλλά αν επιμείνετε θα σας γίνει συνήθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved