Το tip της μαμάς: Τα είδη ρούχων που δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο

Υπάρχουν ορισμένα ρούχα που δεν πλένονται στο πλυντήριο γιατί είναι ευαίσθητα.

Το tip της μαμάς: Τα είδη ρούχων που δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο
Bigstock

Το πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο είναι μια μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα είδη υφασμάτων που δεν πλένονται στο πλυντήριο και απαιτείται άλλου είδους καθαρισμός.

10 χρήσεις του παιδικού σαμπουάν που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Κασμίρ

Αν έχετε στη ντουλάπα σας πουλόβερ ή πασμίνα από κασμίρ γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα όσον αφορά τον καθαρισμό τους. Το κασμίρ χρειάζεται σωστό αερισμό. Γι΄αυτό και ειδικοί συνιστούν να μη φοράτε το κασμιρένιο πουλόβερ σας δύο συνεχόμενες μέρες. Ιδανικά πλύντε το στο χέρι και στη συνέχεια στύψτε το στο πλυντήριο (περίπου 1.000 στροφές το λεπτό).

plisimo-plidirio-piaton-lathi.jpg

To tip της μαμάς: Πέντε αντικείμενα που ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο

Μετάξι

Τα αγαπημένα σας μεταξωτά είδη, είναι επίσης ευαίσθητα γι΄αυτό και στην ετικέτα αναγράφεται συνήθως «μόνο στεγνό καθάρισμα». Ωστόσο, είναι δυνατό να πλυθούν αλλά στο χέρι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τον κίνδυνο της συρρίκνωσης ή της φθοράς του μεταξένιου ρούχου. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε δροσερό νερό και απαλό απορρυπαντικό. Αποφύγετε να αφήνετε τα μεταξωτά στον ήλιο να στεγνώσουν καθώς μπορεί να ξεθωριάσουν.

Γυναικεία εσώρουχα

Τα γυναικεία εσώρουχα και ειδικά τα σουτιέν, χάνουν τη φόρμα τους όταν πλένονται στο πλυντήριο. Επίσης, αν έχουν μπανέλα μπορεί να προκληθεί ζημιά τόσο στο σουτιέν όσο και στον κάδο ( να διεισδύσει δηλ. η μεταλλική μπανέλα σε μία από τις τρύπες του κάδου). Η καλύτερη επιλογή είναι να τα πλένετε με χλιαρό νερό στο χέρι.

A Young Girl Puts Things In The Washing Machine, A Woman Sits On The Floor Of A Cozy House And Looks

Ρούχα με διακοσμητικές πέτρες

Τα ρούχα με πούλιες, πέρλες, χάντρες ή περίτεχνα κεντήματα για προφανείς λόγους δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Μπορείτε να τα πάτε στο καθαριστήριο ή να τα πλύνετε στο χέρι με λίγο χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Δημιουργείστε σαπουνάδα και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 20 λεπτά πριν το στραγγίσετε ( αποφύγετε το στύψιμο).

To tip της μαμάς: 5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με πατάτα

Δέρμα

Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι τα δερμάτινα δεν πλένονται, το ίδιο ισχύει όμως και για τα ρούχα με δερμάτινες λεπτομέρειες. Αρχικά για να καθαρίσετε το δερμάτινο ρούχο, χρησιμοποιήστε μωρομάντηλο αν ωστόσο δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε καθαριστήριο που ειδικεύεται στον καθαρισμό δερμάτινων ρούχων.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved