Καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αντηλιακή τους προστασία

Καθώς, σιγά-σιγά, αποχαιρετούμε τον Μάιο, το καλοκαίρι μοιάζει ολοένα και πιο κοντά!

Καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αντηλιακή τους προστασία

Η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της, ο καιρός έχει «ανοίξει», η διάθεση των παιδιών (και η δική μας) για παιχνίδι και εκδρομές στις παραλίες αυξάνεται, και πριν ακόμη το καταλάβουμε, θα εκδράμουμε σε όμορφους προορισμούς για να απολαύσουμε ανεμελιά, θάλασσα και ήλιο. Τον ήλιο ωστόσο, πρέπει να τον απολαμβάνουμε όλοι, αλλά κυρίως τα παιδιά, με ιδιαίτερη προσοχή. Βλέπεις, η παιδική και η βρεφική επιδερμίδα δεν μοιάζει με αυτή των ενηλίκων. Είναι πιο ευάλωτη στην βλαβερή ακτινοβολία και απαιτεί προστασία. Το αντηλιακό επομένως, είναι το απόλυτο must have για την τσάντα της θάλασσας. Ποιο αντηλιακό πρέπει να επιλέξεις όμως; Τι ανάγκες έχουν τα παιδιά και η επιδερμίδα τους κάτω από τον ήλιο; Θα τα απαντήσουμε όλα για να γίνεις και εσύ expert στην αντηλιακή προστασία των παιδιών, και να απολαύσεις ένα καλοκαίρι χωρίς έγνοιες. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

#1 Η βρεφική και η παιδική επιδερμίδα διαφέρει από τη δική μας

Η βρεφική και η παιδική επιδερμίδα, είναι πολύ πιο λεπτή από αυτή ενός ενήλικα. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει στην UV ακτινοβολία να διεισδύσει με μεγαλύτερη ευκολία στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά όμως. Ο επιδερμικός φραγμός των βρεφών και των παιδιών δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένος. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα τους είναι πολύ πιο ευάλωτο στους ερεθισμούς και την ξηρότητα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν γιατί τονίζουμε ότι η αντηλιακή προστασία είναι το Α και το Ω για ένα παιδί και ένα μωρό, πόσο μάλλον η σωστή αντηλιακή προστασία. Αυτό που οφείλεις λοιπόν να κάνεις, είναι σωστή έρευνα για να επιλέξεις το αντηλιακό που θα προστατεύσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα του παιδιού σου. Μην ανησυχείς, την κάναμε εμείς για εσένα.

Οι αντηλιακές σειρές NIVEA SUN Kids και Babies & Kids, προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία στην ευαίσθητη βρεφική και παιδική επιδερμίδα και είναι το go to κάθε ενημερωμένης μητέρας το καλοκαίρι (και όχι μόνο). Στην γκάμα τους θα βρεις ενυδατικές, θρεπτικές και ελαφριές συνθέσεις και προϊόντα σε μορφές λοσιόν, trigger, σπρέι και roll-on για να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη.

#2 Η βρεφική και η παιδική επιδερμίδα διαφέρουν και μεταξύ τους

Η βρεφική και η παιδική επιδερμίδα, παρόλο που είναι και οι δύο λεπτές και ευαίσθητες, παρουσιάζουν διαφορές και μεταξύ τους. Το δέρμα των μωρών είναι πολύ πιο λεπτό συγκριτικά με των παιδιών. Επίσης, ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως στα μωρά, ενώ στα παιδιά αναπτύσσεται σταδιακά μέχρι την ηλικία των 8 περίπου ετών. Δεν τελειώσαμε… Η παραγωγή μελανίνης, της ουσίας που δίνει το χρώμα στο δέρμα και προστατεύει από τον ήλιο, είναι επίσης χαμηλότερη στα μωρά και αυξάνεται σταδιακά στα παιδιά. Παράλληλα, το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτές οι διαφορές επηρεάζουν και την επιλογή αντηλιακού. Γι’ αυτό η NIVEA δημιούργησε 2 ξεχωριστές σειρές αντηλιακής προστασίας: Τη NIVEA SUN Kids Protect & Care που είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 3 ετών και την NIVEA SUN Babies & Kids για μωρά άνω των 6 μηνών.

#3 H προστασία της βρεφικής και της παιδικής επιδερμίδας στον ήλιο

Η σειρά NIVEA SUN Kids Protect & Care αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για την προστασία της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας στα παιδιά άνω των 3 ετών. Οι ενυδατικές της συνθέσεις, εμπλουτισμένες με βιολογικό αμυγδαλέλαιο και γλυκερίνη, διατηρούν το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Ταυτόχρονα, η 5 σε 1 φροντίδα που προσφέρει, προστατεύει από τις βλαβερές UVA και UVB ακτίνες του ήλιου, αποτρέποντας τα ηλιακά εγκαύματα και τις μακροπρόθεσμες βλάβες. Ακόμα, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, θωρακίζοντας το δέρμα των παιδιών από την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Οι υποαλλεργικές συνθέσεις των προϊόντων της σειράς είναι εξαιρετικά απαλές με την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα και ενισχύουν το φυσικό της προστατευτικό φράγμα ενώ, όλα τα προϊόντα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό, διατηρώντας την προστασία ακόμα και μετά από κολύμπι ή εφίδρωση. Και μιας που αναφερθήκαμε στο κολύμπι…

Η σειρά που αποτελείται από spray, trigger και roll-on προϊόντα, εμπλουτίστηκε με το NIVEA SUN Kid's Swim & Play Ultra SPF50+, ιδανικό για τους μικρούς κολυμβητές που λαχταρούν παραλία, παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες! Η extra αδιάβροχη σύνθεσή του, παρέχει άμεση και μακράς διάρκειας προστασία από τις ακτίνες UV, πράγμα που επιτρέπει μεγαλύτερη παραμονή στο νερό, ενώ είναι ανθεκτική στον ιδρώτα και την άμμο.

Όσον αφορά στα βρέφη τώρα, η σειρά NIVEA SUN Babies & Kids αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για την προστασία της ευαίσθητης βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας, κατάλληλη για μωράκια άνω των 6 μηνών. Οι απαλές και αδιάβροχες συνθέσεις της, εμπλουτισμένες με βιολογικό χαμομήλι, διατηρούν το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο, παρέχοντας παράλληλα πολύ υψηλή προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB.

Παράλληλα, όλα τα προϊόντα της σειράς προσφέρουν ολοκληρωμένη φροντίδα 5 σε 1, ενώ οι υποαλλεργικές τους συνθέσεις είναι εξαιρετικά απαλές με την ευαίσθητη βρεφική και παιδική επιδερμίδα, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση του κινδύνου αλλεργιών που προκαλούνται από τον ήλιο χάρη στην εύκολη απορρόφηση και την απουσία αρώματος.

Η σειρά περιλαμβάνει spray, trigger ή lotion, για εύκολη εφαρμογή, διαθέτει βιοδιασπώμενη σύνθεση φιλική προς το θαλάσσιο περιβάλλον και είναι παιδιατρικά ελεγμένη.

#4 Και μην ξεχνάς…

Υπάρχουν σημεία στο σώμα των παιδιών που συχνά ξεχνάμε, όπως το σημείο πίσω από τα αυτιά, οι πατούσες, τα χεράκια και ο αυχένας. Για αυτό, για σημεία που μπορεί να μην βολεύουν, υπάρχει το NIVEA SUN Kids Protect & Care Roll-On που συνδυάζει την προστασία της παιδικής επιδερμίδας και τον πιο fun τρόπο να εφαρμογής. Το design του είναι ιδανικό τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας για να το απλώνουμε σε αυτά τα σημεία που πάντα ξεχνάμε.

#5 Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τη θάλασσα

Φυσικά, δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι, το αντηλιακό δεν προορίζεται μόνο για τις ώρες που τα παιδιά μας βρίσκονται στην παραλία, αλλά είναι απαραίτητο για όλη την ημέρα. Είτε είμαστε στην παραλία, είτε τρώμε στη διπλανή ταβέρνα, είτε παίζουμε στην παιδική χαρά, πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό των παιδιών μας συνέχεια.

Μετά από όλα αυτά, είναι σίγουρο ότι το αντηλιακό θα πρωταγωνιστήσει στις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές, αφού πια γνωρίζουμε τα πάντα για την εφαρμογή και τη χρησιμότητά του. Και φυσικά, η NIVEA θα είναι πάντα ο κατάλληλος σύμμαχος για να φροντίσουμε εμάς και τα παιδιά μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved