Μικρά αγόρια υποβάλλονται σε περιτομή στην τάξη ενός σχολείου (εικόνες)
Αίθουσες διδασκαλίας μετατράπηκαν σε πρόχειρα χειρουργεία για την περιτομή περίπου 300 αγοριών στην πόλη Μαρικίνα.
Στις Φιλιππίνες αποτελεί παράδοση για τα αγόρια να υποβάλλονται σε περιτομή καθώς με αυτό τον τρόπο «εισέρχονται» στην ενήλικη ζωή. Είναι μία ιεροτελεστία, γνωστή ως Tuli, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Μάρτιο έως έως Μάιο, που είναι κλειστά τα σχολεία.
Τα αγόρια, παρότι γνωρίζουν το τελετουργικό, καταφθάνουν έντρομα, μαζί με τους γονείς τους περιμένοντας τη σειρά τους. Ξαπλώνουν πάνω στα θρανία που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια κρεβάτια και υποβάλλονται σε περιτομή.
Άλλα είναι περισσότερο ψύχραιμα, άλλα σκεπάζουν το πρόσωπό τους με την μπλούζα για να μην βλέπουν και άλλα αφήνουν τα δάκρυά τους να τρέξουν.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι οι άνδρες σε ποσοστό 30-33 % ηλικίας 15 ετών και άνω έχουν κάνει περιτομή ενώ το ποσοστό αυτό στις Φιλιππίνες ανέρχεται στο 93%!
Το 2011, η πόλη Μαρικίνα διεκδίκησε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς τότε υποβλήθηκαν σε περιτομή 1.500 αγόρια, όλα την ίδια μέρα. Ομως, το αίτημα απορρίφθηκε λόγω επιφυλάξεων που υπήρχαν για τους κινδύνους της περιτομής και τα θέματα υγιεινής.
Η περιτομή είναι αρκετά κοινή στα νεογέννητα αγόρια σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθιστώντας την την πιο συνηθισμένη χειρουργική διαδικασία στα νεογέννητα αγόρια παγκοσμίως.
Για κάποιες οικογένειες η περιτομή είναι ένα θρησκευτικό τελετουργικό. Η περιτομή μπορεί επίσης να είναι ένα θέμα οικογενειακής παράδοσης, προσωπική υγιεινή ή προληπτική υγειονομική περίθαλψη. Για άλλους όμως η περιτομή φαίνεται περιττή ή παραμόρφωση.