«Δύσκολα» μωρά: Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε
Πώς να αντιμετωπίσετε ήρεμα ένα μωρό, που κλαίει συνεχώς και δεν ησυχάζει με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα;
Ο ήχος του αδιάκοπου κλάματος του μωρού σας εκνευρίζει και σας ταράζει, ενώ αν το μωρό δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειές σας να το ηρεμήσετε, μπορεί να νιώθετε απόρριψη και απαξία. Μπορεί επίσης να θυμώσετε, πιστεύοντας ότι το μωρό κλαίει επίτηδες. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει.
Το μωρό σας κλαίει επειδή είναι βιολογικά προγραμματισμένο να το κάνει αυτό μέχρι να γίνουν αντιληπτές και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του. Αν δεν τα καταφέρετε, ακολουθεί ένας φαύλος κύκλος. Αισθάνεστε ένταση επειδή το μωρό δεν σταματά το κλάμα. Όταν είστε σε ένταση, δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ήρεμα με το μωρό σας,με αποτέλεσμα να κλαίει περισσότερο και η κακή διάθεση και των δυο σας αυξάνεται. Προσπαθήστε να μη χάνετε την αυτοκυριαρχία σας και να μην εκνευρίζεστε πολύ:
-Μοιραστείτε την ευθύνη του μωρού με το σύντροφό σας και φροντίστε το με βάρδιες, όποτε αυτό είναι δυνατόν.
-Ακολουθήστε τις συμβουλές για την αντιμετώπιση του κλάματος που θα σας έχουμε πει και να μην ξεχνάτε ότι το μωρό σας δεν είναι το μοναδικό στον κόσμο που περνάει αυτήν την «δύσκολη» φάση, που έτσι κι αλλιώς, θα είναι σύντομη.
-Μην αντιμετωπίζετε τη συμπεριφορά του μωρού σας ως σκόπιμη απόρριψή σας. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί παρά να κλαίει , καθώς αγωνίζεται απεγνωσμένα να προσαρμοστεί στο νέο κόσμο. Πρέπει να δεχτείτε, όπως είναι και να του φερθείτε ανάλογα. Μεγαλώνοντας, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει.
Διαβάστε επίσης
Πότε πρέπει να προβληματιστείτε με τη συμπεριφορά του μωρού σας (4 -7 μηνών)
Μεγαλώνοντας ένα νήπιο: 7 κανόνες που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη