Πρωταπριλιά και η ενόχληση με τις ψεύτικες ανακοινώσεις εγκυμοσύνης
1 στις 2 γυναίκες δεν μπορεί να κάνει παιδί.
Μία μητέρα εξηγεί γιατί δεν πρέπει στα αστεία της Πρωταπριλιάς να συμπεριλαμβάνονται αστεία με υποτιθέμενα θετικά τεστ εγκυμοσύνης.
«Πριν αρκετά χρόνια, όταν προσπαθούσα με τον σύντροφό μου να κάνω παιδί, εκείνος δημοσίευσε ένα πρωταπριλιάτικο αστείο στο Facebook. Άρπαξε μια φωτογραφία από ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης που βρήκε στη Google, την ανάρτησε και περίμενε ποιοι αγαπημένοι μας θα «τσιμπούσαν».
Τώρα πάμε γρήγορα μερικά χρόνια μπροστά τότε που προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί και εγώ σίγουρα δεν είχα διάθεση να δω κανέναν - πόσο μάλλον τον σύντροφό μου- να αστειεύεται με μια εγκυμοσύνη στο Facebook.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην τάση των ψεύτικων ανακοινώσεων εγκυμοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την 1η Απριλίου, καθώς οι μητέρες που έχουν βιώσει απώλεια κάποιου εμβρύου ή υπογονιμότητα μιλούν ανοιχτά για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η «ροή» του Facebook την μέρα της Πρωταπριλιάς.
Η Kayla Lee Welch έγινε viral μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της αποβολής της το 2017 και προέτρεψε τους φίλους της στο Facebook να σκέφτονται δυο φορές πριν αναρτήσουν κάτι: «Σκεφτείτε δύο φορές πριν δημοσιεύσετε αυτό το πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί αυτό που είναι αστείο για ένα δευτερόλεπτο στα μάτια τα δικά σας καταστρέφει την καρδιά κάποιου άλλου».
Η Welch δεν είναι καθόλου μόνη σε όλο αυτό. Η απώλεια εγκυμοσύνης είναι τόσο συχνή, που συμβαίνει σε ποσοστό από 10% έως 20% των κυήσεων. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η υπογονιμότητα είναι επίσης αρκετά συχνή, επηρεάζοντας περίπου 6,1 εκατομμύρια γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Γι' αυτό και μπορεί να δείτε αρκετές αναρτήσεις σήμερα που ζητούν να αποφευχθούν τα αστεία για την εγκυμοσύνη και τα ψεύτικα θετικά τεστ εγκυμοσύνης αυτή την Πρωταπριλιά.
Όπως έγραψε και μια μαμά: "Σας παρακαλώ να έχετε σεβασμό για τα ζευγάρια που δεν βλέπουν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης όσο και αν προσπαθούν"».
πηγή:mother.ly