Οι top 6 δραστηριότητες στην παραλία για παιδιά

Δραστηριότητες στην παραλία που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα.

Οι top 6 δραστηριότητες στην παραλία για παιδιά

6 fun δραστηριότητες με τα παιδιά στην παραλία

Bigstock

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ζέστη έχει «χτυπήσει» κόκκινο και οι περισσότεροι έχουν τρέξει στις παραλίες για να δροσιστούν. Μαζί και τα παιδιά που λατρεύουν τη θάλασσα, το νερό και τα παιχνίδια στην αμμουδιά. Τι άλλο όμως μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην παραλία εκτός από μπάνιο.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα τα κρατήσουν απασχολημένα μέσα και έξω από το νερό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι απλά να τους φορέσετε αντηλιακό, λευκό t-shirt, καπέλο και γυαλιά ηλίου για να τα προστατεύσετε.

Top 6 δραστηριότητες για παιδιά στην παραλία

moro-stin-paralia-(2).jpg
  • Βρείτε τα κοχύλια

Δώστε στα παιδιά σας κουβαδάκια και ζητήστε τους να μαζέψουν διαφορετικά είδη κοχυλιών. Γαστερόποδα, δίθυρα, κεφαλόποδα. Υπάρχουν τόσα είδη σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας βλέποντάς τα.

  • Κυνήγι θησαυρού

Σκάψτε μπροστά γύρω από το σημείο που έχετε τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Κρύψτε μέσα αντικείμενα όπως κοχύλια, πετραδάκια, φτερά, φυτά, μικρά σε μέγεθος παιχνίδια και ζητήστε από τα παιδιά σας να ψάξουν και να σκάψουν για να τα βρουν.

  • Φτιάξτε κάστρα

Και σε ποιο παιδί δεν αρέσει να χτίζει στην άμμο παλάτια. Φτιάξτε το δικό σας βασίλειο, τα δικά σας τείχη και τις τάφρους που θα κρατήσουν μακριά τα θαλάσσια τέρατα.

  • Ανοίξτε τρύπες

Σκάψτε βαθιά, ανοίξτε τρύπες και γεμίστε τες με νερό. Έτσι θα φτιάξετε τη δική σας πισίνα. Έπειτα γεμίστε τη με κοχύλια και πέτρες.

  • Ζωγραφίστε τις πέτρες

Εκτός από τα κουβαδάκια πάρτε μαζί σας μαρκαδόρους και κηρομπογιές. Ζητήστε από τα παιδιά σας να βρουν βότσαλα και στη συνέχεια να τα ζωγραφίσουν.

  • Ψαρέψτε με την απόχη

Δεν υπάρχει καλύτερη δραστηριότητα από αυτή με την απόχη. Τα παιδιά μπορεί να κάτσουν αρκετά μέσα στο νερό. Θα είναι σαν να παίζουν κυνηγητό με τα ψάρια, προσπαθώντας να τα πιάσουν. Μάθετε φυσικά στα παιδιά σας να σέβονται τα ψάρια, έτσι αν πιάσουν κάποιο ψαράκι να το αφήσουν ξανά στη θάλασσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved