Πώς αλλάζει η σχέση σας μετά την απόκτηση δεύτερου παιδιού

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο, τις ευθύνες και τις διαφωνίες για να διατηρήσετε μια δυνατή και υγιή σχέση με τον σύντροφό σας.

Πώς αλλάζει η σχέση σας μετά την απόκτηση δεύτερου παιδιού
Bigstock

Όταν γίνεστε γονείς, η σχέση σας σίγουρα αλλάζει με πολλούς τρόπους, ειδικά μετά από ένα δεύτερο παιδί.

1. Ο χρόνος που περνάτε μαζί

Ο χρόνος που περνάτε ως ζευγάρι μειώνεται σημαντικά μετά την απόκτηση δύο παιδιών, γεγονός που μπορεί μερικές φορές να φέρει ένα αρνητικό κλίμα στο σπίτι.

Καθώς προσαρμόζεστε σ' αυτή τη μεγάλη αλλαγή , βεβαιωθείτε ότι καταβάλλετε επιπλέον προσπάθεια και προγραμματίστε χρόνο μόνο για εσάς, είτε πρόκειται για μια βραδιά ταινίας στο σπίτι, είτε για κάποια έξοδο. Φροντίστε πάντα να κάνετε κάτι κάθε μήνα μόνο για εσάς.

2. Περισσότερες διαφωνίες

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να αλλάξει είναι η συχνότητα των τσακωμών.Είστε και οι δύο αρκετά κουρασμένοι, έχετε πολλές ευθύνες και τα επίπεδα άγχους είναι στα ύψη.

Για να μειώσετε τη συχνότητα των εντάσεων, συνεργαστείτε και αναλάβετε νέες ευθύνες.

Για παράδειγμα, εάν τσακώνεστε για κάτι όπως το δείπνο, ας αναλάβει ο σύντροφός σας το ρόλο του μάγειρα.

Σε γενικές γραμμές, η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια δυνατή σχέση.

Οπότε, η καλύτερη συμβουλή είναι να επικοινωνείτε μεταξύ σας, να ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για το πώς αισθάνεστε και, όπου είναι δυνατόν, να βοηθάτε ο ένας τον άλλον.

3. Λιγότερος χρόνος για οικειότητα

Τώρα αυτό είναι ένα αρκετά προφανές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αντ' αυτού είναι μικρές μικρές ρομαντικές χειρονομίες κατά τη διάρκεια της ημέρας με άλλους τρόπους, απλά για να είστε κοντά και «συνδεδεμένοι».

4. Αίσθημα δυσαρέσκειας

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να αλλάξει και να επηρεάσει τη σχέση σας είναι τα συναισθήματα δυσαρέσκειας. Μερικές φορές, είναι πιθανό να δυσανασχετείτε με τον σύντροφό σας επειδή μπορεί απλά να πηγαίνει στη δουλειά του, ενώ εσείς είστε όλη τη μέρα σπίτι με τα παιδιά.

Ωστόσο, μέσω της επικοινωνίας, θα ανακαλύψετε ότι αυτό είναι που δυσανασχετεί τον σύντροφός σας είναι πως εσείς περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά.

Είναι καλό, λοιπόν, να υπενθυμίζετε ο ένας στον άλλον αυτό, και ίσως να αλλάξετε ρόλους το Σαββατοκύριακο για μια μέρα ή ακόμα και για λίγες ώρες.

5. Οικονομικές ανησυχίες

Όταν έχετε δύο παιδιά, σίγουρα θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στον προϋπολογισμό σας. Μερικές φορές αυτό μπορεί να προκαλέσει πίεση στη σχέση, καθώς θα έχετε λιγότερα χρήματα να ξοδέψετε ο ένας για τον άλλον, ή ίσως διαπιστώσετε ότι πρέπει να κόψετε τις «πολυτέλειες» που είχατε στο παρελθόν.

Το να είστε ειλικρινείς αλλά και ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, θα αποκλείσει την πίεση ή τις προσδοκίες και από τις δύο πλευρές.

6. Λιγότερος χρόνος για ουσιαστικές συζητήσεις

Πολλές από τις συζητήσεις αφορούν τα παιδιά σας. Καθώς έχετε πλήρη επίγνωση αυτού, περιστασιακά, καθίστε και κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να μιλήσετε για πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως για τους στόχους της ζωής, τις φιλοδοξίες και το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Αυτοί είναι λοιπόν έξι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αλλάξει η σχέση σας μετά από ένα δεύτερο παιδί , αλλά εφόσον έχετε επικοινωνία και στηρίζετε ο ένας τον άλλον, μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved