Διατάραξη κοινής ησυχίας από παιδιά - Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

Ώρες κοινής ησυχίας και φασαριόζικα παιδιά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Διατάραξη κοινής ησυχίας από παιδιά - Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας
Bigstock

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν παιδιά και εκείνοι, που δεν έχουν παιδιά. Όσοι δεν έχουν παιδιά δεν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι για κάποιον γονιό να κρατήσει ήρεμο και ήσυχο ένα φασαριόζικο παιδί. Κανένας γονιός δεν θέλει τα παιδιά του να κάνουν φασαρία και να ενοχλούν τους γείτονες. Συμβαίνει όμως. Υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται στην νηπιακή ηλικία ή την ηλικία του δημοτικού, που κάνουν φασαρία κατά τις μεσημβρινές ή νυχτερινές ώρες.

Να θυμάστε: Πίσω από ένα φασαριόζικο παιδί υπάρχει ένας απελπισμένος γονιός που έχει κάνει τα πάντα για να το ηρεμήσει

Κάποια κλαίνε, κάποια τρέχουν πάνω κάτω στο σπίτι και γενικότερα κάνουν τόσο θόρυβο που οι γείτονες που προσπαθούν να κοιμηθούν, να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν ακούν ο,τιδήποτε... stereo. Μην σταθείτε στη μια φορά. Στη μια φορά, κανένας γείτονας δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει παρατήρηση, ακόμη και αν δεν έχει δικά του παιδιά. Αλλά αν η φασαρία είναι συστηματική, τότε θα κάνει παρατηρήσεις, θα δείξει κατανόηση την δεύτερη και την τρίτη φορά, αλλά την τέταρτη... ίσως να καλέσει και την αστυνομία.

Έχει δικαίωμα να καλέσει κάποιος την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας από παιδιά;

Αν για παράδειγμα κάποιος μένει στον 1ο όροφο και τα μωρά του 2ου ορόφου κλαίνε ασταμάτητα όλο το βράδυ κάθε βράδυ ή τα μεγαλύτερα παιδιά είναι αρκετά φασαριόζικα και κάνουν καθημερινά και κάθε μεσημέρι ή βράδυ, θόρυβο, πηδώντας από κρεβάτι σε κρεβάτι ή κάνοντας πατίνι μέσα στο σπίτι, μπορεί να καλέσει την αστυνομία. Οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

ora-koinis-isixias-kai-paidi.jpg

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

Οι ώρες κοινής ησυχίας για τη θερινή περίοδο (που ξεκινά την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου) είναι από τις 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00.

Τη χειμερινή περίοδο, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 07:30.

Γιατί τα παιδιά των άλλων δεν ακούγονται;

Τι απαγορεύεται στις ώρες κοινής ησυχίας

  1. Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  2. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  3. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  4. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  5. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  6. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Πώς να κρατήσεις ένα παιδί ήσυχο κατά τις ώρες της κοινής ησυχίας

Αν είστε γονείς με φασαριόζικα παιδιά δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα παρακάτω για να τα κρατήσετε ήσυχα τις ώρες κοινής ησυχίας.

Audiobooks

Τα audiobooks είναι διασκεδαστικά και χαλαρωτικά. Αντί να δώσετε το τάμπλετ στο παιδί σας, προτιμήστε αυτό το είδος βιβλίων. Ζητήστε τους να ξαπλώσουν μαζί σας στον καναπέ και ακούστε μαζί την ιστορία.

Ζωγραφίστε

Εκτυπώστε αγαπημένες τους χρωμοσελίδες και ζωγραφίστε μαζί χρησιμοποιώντας δαχτυλομπογιές.

Παζλ

Τα παζλ μπορούν να απασχολήσουν ευχάριστα τα νήπια, αρκεί να μην είναι ούτε πολύ δύσκολα ούτε πολύ εύκολα. Ξεκινήστε με μεγάλα κομμάτια παζλ και προχωρήστε σε πιο σύνθετα. Φροντίστε όμως να μην ξεπεράσετε το επίπεδο δυσκολίας και το παιδί σας απογοητευτεί. Επιλέξτε παζλ που μπορούν να ολοκληρώσουν με σιγουριά μόνα τους.

Ταινία

Διαλέξτε μια αγαπημένη τους ταινία και καθήστε αγκαλιά στον καναπέ ώστε να την απολαύσετε παρέα. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο και πιο ανακουφιστικό από την αγκαλιά της μαμάς.

Παιχνίδι ησυχίας

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι στο κινητό σας τηλέφωνο στα τρία λεπτά και παίξτε το παιχνίδι της ησυχίας. Πείτε στο μικρό σας ότι για 3 λεπτά θα πρέπει να ψιθυρίζετε ο ένας στον άλλο. Μόλις ο χρόνος τελειώσει, ρυθμίστε εκ νέου το ξυπνητήρι, όμως αυτή τη φορά προσθέτοντας επιπλέον λεπτά. Εκτός από το να ψιθυρίζετε ο ένας στον άλλο θα πρέπει να κάνετε αθόρυβα και μια κατασκευή, μια χειροτεχνία, ένα παζλ ή μια ζωγραφιά.

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved