Τo tip της μαμάς: 4 φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες εμφανίζονται ξαφνικά και ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Τo tip της μαμάς: 4 φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες
Bigstock

Οι κατσαρίδες εμφανίζονται ξαφνικά και ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη εξ ου και το καλοκαίρι κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Επίσης, είναι η περίοδος - όπως και η άνοιξη - που αναπαράγονται.

Έτσι θα διώξετε κατσαρίδες και κουνούπια από το σπίτι με φυσικό εντομοαπωθητικό (video)

Κι όχι, οι κατσαρίδες δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ καθαρών και μη σπιτιών. Αρκούν μερικά ψίχουλα στο πάτωμα ή μια λεπτή ρωγμή για να βρεθούν στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο καθιστικό.

1656109484301-992568736-katsarides-1.jpg

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Αν θέλετε να αποφύγετε τα εντομοκτόνα για να εξουδετερώσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε από τον απαίσιο «εχθρό» μια και καλή με φυσικούς τρόπους

Μαγειρική σόδα

Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ζάχαρης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο του πολλαπλασιασμού της κατσαρίδας. Η ζάχαρη λειτουργεί ως δόλωμα για να προσελκύει τις κατσαρίδες και η μαγειρική σόδα για να τις εξουδετερώσει. Πασπαλίστε με αυτό το μείγμα μικρές σχισμές και ρωγμές κοντά σε πόρτες και παράθυρα ή σιφόνια που είναι τα πιο συνηθισμένα σημεία …εισόδου τους στο σπίτι.

Έλαιο μέντας

Το έλαιο μέντας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για να κρατάτε μακριά τις κατσαρίδες. Φτιάξτε ένα μείγμα από αλμυρό νερό και έλαιο μέντας και ψεκάστε τακτικά τα σημεία που έκαναν την εμφάνισή τους.

Φύλλα δάφνης

Θρυμματίστε μερικά φύλλα δάφνης και διασκορπίστε τα στα ντουλάπια ή όπου έχετε εντοπίσει κατσαρίδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε μερικά φύλλα και να ψεκάσετε το νερό σε γωνίες του σπιτιού.

1656109484145-164708258-katsarides-1.jpg

Πιπέρι, κρεμμύδι και σκόρδο

Ετοιμάστε ένα διάλυμα από σκόνη πιπεριάς, πάστα κρεμμυδιού και σκόρδο και στη συνέχεια ανακατέψτε το σε ένα λίτρο νερό. Ρίξτε το διάλυμα γύρω από σημεία που έκαναν την εμφάνισή τους οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κρατήσει μακριά.

Με πληροφορίες από το nobroker.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved