6 +1 χαρακτηριστικά των παιδιών του Σεπτεμβρίου που τα κάνουν ξεχωριστά

Είναι χαρούμενα, οργανωτικά κι έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Νίκη Παπανικολάου
6 +1 χαρακτηριστικά των παιδιών του Σεπτεμβρίου που τα κάνουν ξεχωριστά
Bigstock

Γνωρίζατε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις; Σύμφωνα με μελέτη του Reader's Digest, η πιο δημοφιλής ημερομηνία γενεθλίων είναι η 9η και η 19η Σεπτεμβρίου.Γιατί συμβαίνει αυτό; Φαίνεται ότι ο Δεκέμβρης, που είναι κατεξοχήν ο πλέον εορταστικός μήνας του χρόνου, επηρεάζει θετικά και την ερωτική ζωή των ζευγαριών καθώς τότε γίνονται οι περισσότερες συλλήψεις.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για πολλά πάρτι μέσα στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και παράλληλα ανακαλύψτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα μωρά του Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά του Σεπτεμβρίου: 5+1 ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους

paidia-septembriou.jpg

Είναι πιο χαρούμενα

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία. Και όπως δείχνουν τα στοιχεία όσα παιδιά γεννήθηκαν τους φθινοπωρινούς μήνες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη και διπολική διαταραχή.

Έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το National Bureau of Economic Research, ενός αμερικανικού ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού, τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα, τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο. Θεωρούνται πιο ώριμα καθώς είναι από τα μεγαλύτερα της τάξης τους, κι αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γνωστική τους ανάπτυξη και στις βαθμολογίες των τεστ ειδικά στο δημοτικό σχολείο.

Τα παιδιά του Σεπτεμβρίου: Τα κοινά τους χαρακτηριστικά

Γίνονται καλοί συνεργάτες

Οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο υπάγονται είτε στο ζώδιο της Παρθένου (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου) είτε του Ζυγού (22 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου). Ένα πλεονέκτημα του Παρθένου είναι η εργατικότητα και του Ζυγού το ανεπτυγμένο αίσθημα της συνεργασίας και της διπλωματίας, όλα σημαντικά προσόντα ενός καλού συνεργάτη.

Διαπρέπουν στα αθλήματα

Τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι πιο πιθανό να πετύχουν και αθλητισμό και ειδικότερα στον στίβο. Για τους ίδιους λόγους που είναι επιτυχημένα στην τάξη, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και στον αθλητισμό με την επιμονή και την προσπάθεια που καταβάλουν.

Τα παιδιά του Σεπτεμβρίου είναι αισιόδοξα, οργανωτικά και αγαπούν τον αθλητισμό

Ζουν περισσότερα χρόνια

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο που ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 1.500 υπερήλικες, οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν 100 ετών είχαν γεννηθεί τους δύο αυτούς μήνες. Οι ερευνητές απέδωσαν το γεγονός στο ότι δεν υπέφεραν από εποχικές λοιμώξεις κατά την παιδική τους ηλικία κι αυτό επηρέασε θετικά την συνολική τους υγεία.

Έχουν γερά οστά

Στο παραπάνω εύρημα έρχεται να προστεθεί κι ακόμα ένα από άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπρίστολ η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννήθηκαν στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου είχαν πιο γερά κόκκαλα σε σχέση με εκείνα που γεννήθηκαν τους υπόλοιπες μήνες του χρόνου.

Τα δυνατά κόκαλα είναι λιγότερο επιρρεπή σε σπάσιμο κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην ενήλικη ζωή ( ειδικά αν ζήσουν μέχρι τα 100).

Μοιράζονται τον μήνα των γενεθλίων τους με πολλές διασημότητες

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι γεμάτος με γενέθλια διασημοτήτων. Από ηθοποιούς, τραγουδιστές και αθλητές μέχρι μέλη της βασιλικής οικογένειας. Όσοι γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο μοιράζονται τον μήνα γενεθλίων τους με διασημότητες όπως ο Will Smith, η Zendaya, η Beyoncé, ο Keanu Reeves, ο Freddie Mercury, ο Bill Murray, ο Jimmy Fallon, ο Πρίγκιπας Harry, η Serena Williams, η Salma Hayek, η Avril Lavigne και πολλοί ακόμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved