Πόσο ασφαλές είναι το δωμάτιο των παιδιών σας;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο χώρος όπου περνούν τα παιδιά σας τον περισσότερο χρόνο τους, δηλαδή το δωμάτιό τους, μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή;
Εσείς μπορεί να έχετε δώσει μία περιουσία για να το διακοσμήσετε όμως μπορεί πράγματι να υπάρχουν σημεία του δωματίου που να είναι πράγματι πολύ επικίνδυνα. Μάθετε λοιπόν πώς θα διασφαλίσετε ότι το παιδικό δωμάτιο είναι απόλυτα ασφαλές για τα παιδιά σας.
Είναι προτιμότερο το πάτωμα να είναι από ξύλο καθώς πρόκειται για ένα μαλακό υλικό σε σχέση με μάρμαρο και πλακάκι. Και έτσι να μην είναι όμως, είναι καλό να προμηθευτείτε μία χοντρή μοκέτα όπου θα μπορεί να παίζει το παιδί και ακόμα και αν χτυπήσει, ο τραυματισμός θα είναι πολύ πιο ανώδυνος. Επίσης, το δάπεδο θα πρέπει να είναι λείο, χωρίς κλίσεις ή σκαλοπατάκια στα οποία μπορεί να σκοντάψουν τα παιδιά.
Βιβλιοθήκες ή ράφια που τυχόν έχετε τοποθετήσει κάθετα στον τοίχο θα πρέπει να είναι πολύ καλά στερεωμένα αλλά δεν θα πρέπει να είναι και πολύ φορτωμένα με πράγματα
Θα πρέπει τα παιχνίδια του ή των παιδιών σας να είναι πάντα μαζεμένα σε ένα σημείο και ποτέ αραδιασμένα στο πάτωμα γιατί μπορεί να μπερδευτούν, να πέσουν και να χτυπήσουν σοβαρά.
Πρίζες που δεν χρησιμοποιούνται θα πρέπει να καλύπτονται από ειδικά εξαρτήματα που υπάρχουν στο εμπόριο τα οποία και θα προστατέψουν τα παιδιά σας από το ρεύμα.
Οποιοδήποτε λαμπατέρ ή εστία φωτός θα πρέπει να είναι τοποθετημένα ψηλά ώστε να μην τα φτάνουν τα παιδιά γιατί τις ώρες των σκανταλιών τους μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τα καλώδια.
Τέλος παίρνετε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές μόνο όταν το παιδί σας έχει συναίσθηση και ξέρει να τα χρησιμοποιεί. Γιατί η κακή χρήση των παραπάνω μπορεί να σας φέρει προ κακών εκπλήξεων.