Γιαπωνέζοι μαθητές επισκέπτονται το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου
Μετά τους γιαπωνέζους τουρίστες, έρχονται στην χώρα μας και... γιαπωνέζοι μαθητές!
Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιαπωνία και το Γεωπάρκο Σανίν Καϊγκάν, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος από σήμερα 18 έως τις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Γεωπάρκο Λέσβου.
Πρόκειται για 20 μαθητές του σχολείου Τογιοόκα της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Σανίν Καϊγκάν. Το γυμνάσιο Τογιοόκα της Ιαπωνίας έχει σχεδιαστεί ως ένα «διεπιστημονικό» σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας. Οι μαθητές του σχολείου ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μελέτη διαφόρων επιστημονικών κλάδων και τις εφαρμογές τους στην κοινωνία.
«Οι μαθητές επέλεξαν το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος προκειμένου να υλοποιήσουν την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη σε Γεωπάρκο εκτός Ιαπωνίας, προκειμένου να συσφίξουν τους δεσμούς μεταξύ του Γεωπάρκου Σανίν Καϊγκάν και του Γεωπάρκου Λέσβου, αλλά και προκειμένου η συγκεκριμένη επίσκεψη να επεκτείνει την αντίληψη τους για τον σύγχρονο κόσμο» λέει ο διευθυντής του Μουσείου απολιθωμένου δάσους Λέσβου καθηγητής Νίκος Ζούρος.
Οι μαθητές από την Ιαπωνία μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους -στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης- θα περιηγηθούν στους γεωτόπους και τα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου και θα γνωρίσουν το Γεωπάρκο Λέσβου.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών για τον γεωλογικό και φυσικό πλούτο του νησιού, τα γεωλογικά φαινόμενά του, το μοναδικό τοπίο της Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο 20 εκατομμυρίων ετών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και γνωριμία με μαθητές που έχουν, επίσης, πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις για το Γεωπάρκο Λέσβου.
Οι μαθητές θα ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες για τα γεωλογικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και θα παρουσιάσουν το Γεωπάρκο τους, το σχολείο τους και θέματα της καθημερινής ζωής τους.