Ένας στους έξι γονείς, κάνει τις εργασίες του παιδιού του για να γλιτώσει την γκρίνια!
Αν και υποτίθεται ότι το διάβασμα και οι εργασίες είναι το φόβητρο των μαθητών με την νέα έρευνα αποδεικνύεται ότι είναι ο όλεθρος της ζωής των γονιών τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίου της Μεγάλης Βρετανίας, σε μία από στις έξι οικογένειες, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες είναι αυτοί που κάνουν πραγματικά όλη τη δουλειά.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 γονείς με παιδιά ηλικίας πέντε και 15 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου τα 2/3 των γονιών είπαν πως έχουν βοηθήσει τα παιδιά τους τουλάχιστον μια φορά με τις ασκήσεις τους, ένας στους 6 παραδέχτηκε ότι το κάνει συχνά, ενώ ένας στους 10, ισχυρίστηκε ότι βοηθάει ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου στα μαθήματα, για να αποφύγει τα ξεσπάσματα και τα κλάματα του παιδιού του.
Επίσης η ίδια έρευνα έδειξε ότι:
- Το 70% των γονιών δήλωσε ότι το παιδί του χαιρόταν που του έκανε τις εργασίες ο γονιός του.
- Τα 2/3 δεν μπόρεσαν τελικά να βοηθήσουν διότι οι εργασίες ήταν υπερβολικά δύσκολες.
- Το 18% των γονιών, είπε ότι φοβόντουσαν το πως οι δάσκαλοι των παιδιών, θα τους έκριναν.
- Το 42% είπε ότι νιώθει χαρά όταν τα παιδιά, παίρνουν καλούς βαθμούς σε ασκήσεις που έχουν λύσει οι ίδιοι.
Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένο πως θα τα αποσπάσει η τηλεόραση από τις εργασίες τους ενώ ο πειρασμός της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών είναι μεγαλύτερος απ' ότι την εποχή που οι γονείς ήταν μαθητές.
Σίγουρα οι περισσότεροι γονείς κάποια στιγμή, θα κληθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα μαθήματα. Ωστόσο τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν πως υπάρχει μια λεπτή οριογραμμή ανάμεσα στο «βοηθάω το παιδί μου να καταλάβει τα μαθήματά του» και στο «κάνω εγώ ο ίδιος τα μαθήματά του».
Σαν γονείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να βοηθάτε το παιδί σας να κάνει μόνο του τις εργασίες του, ακόμη και αν ζητάει τη βοήθειά σας, εσείς θα πρέπει απλά να του εξηγήσετε τον τρόπο που θα το κάνει και όχι τη λύση!