«Η νονά μου η καλή», συμβουλές για τη σχέση νονάς και παιδιού!
Η σχέση της νονάς με το βαφτιστήρι της είναι μια σχέση που ξεκινά από μια βάση πνευματικότητας και προχωρά, χτίζοντας έτσι μία σημαντική σχέση για το παιδί μας.
Ποιοι πρέπει όμως να γίνονται νονοί; Οι νονοί πρέπει να είναι άνθρωποι που θα είναι κοντά στα παιδιά και θα τα αγαπούν πολύ. Άνθρωποι με τους οποίους και οι γονείς θα κάνουν παρέα και θα βοηθούν με τον τρόπο τους, η σχέση νονάς-παιδιού, να δυναμώνει κάνοντάς τη να μπει σε γερά θεμέλια. Αυτό γιατί ο νονός ή η νονά δεν είναι απλοί άνθρωποι αλλά οι πνευματικοί γονείς του παιδιού.
Πώς θα ενισχυθεί η σχέση νονάς και παιδιού;
- Αρχικά επιλέγουμε για νονό/α έναν άνθρωπο που θα είναι κοντά στην οικογένεια, έναν άνθρωπο από το στενό φιλικό ή οικογενειακό κύκλο όπου δεν θα απομακρυνθεί από τη ζωή του παιδιού τα επόμενα χρόνια.
- Αν οι νονοί έχουν παιδί σε κοντινή ηλικία με το δικό σας, αυτό είναι ευχής έργο. Θα είναι πιο εύκολη η παρέα των δύο οικογενειών και τα παιδιά θα δεθούν.
- Ο νονός ή η νονά μετά τη βάφτιση πρέπει να γίνεται μέρος της οικογένειας και μια φορά το μήνα τουλάχιστον θα πρέπει να βρίσκεστε ή να τρώτε μαζί, ενώ σε γιορτές, γενέθλια και οικογενειακές συγκεντρώσεις θα πρέπει να είναι κοντά σας.
- Αν οι νονοί για κάποιο λόγο βρίσκονται μακριά σας θα πρέπει να ενισχύσετε την αγάπη του παιδιού σας, μιλώντας για αυτούς και δείχνοντας φωτογραφίες και βίντεο της βάφτισης, ενώ θα πρέπει να του λέτε πόσο το αγαπάει.
- Βοηθάτε το παιδί σας να καταλάβει ότι πρέπει να μάθει να δείχνει έμπρακτα στη νονά ή το νονό του κάνοντας τους κάποιο δώρο. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, μπορεί να είναι μια κάρτα, μια ζωγραφιά ή μια χειροτεχνία που το παιδί μπορεί να δώσει στους νονούς του όταν έρθουν σπίτι για να του φέρουν τη λαμπάδα, το τσουρέκι, το σοκολατένιο αβγό και τα παπούτσια.