«Τι εύχεστε να ήξερε η δασκάλα σας;» Οι απαντήσεις μαθητών σε αυτή την ερώτηση θα σας αφήσουν άφωνους! (εικόνες)
Τα παιδιά πολλές φορές μπορούν να μας εκπλήξουν με τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις σε διάφορα θέματα. Μία δασκάλα από το Κολοράντο τόλμησε να κάνει μία πολύ απλή ερώτηση στους μαθητές τους, οι απαντήσεις τους όμως μας ξάφνιασαν!
Η Κάιλ Σχουόρτζ είναι η δασκάλα που έχει αναλάβει την τρίτη τάξη ενός δημοτικού σχολείου, όπου το 92% των μαθητών βασίζεται σε επιδοτούμενα προγράμματα μεσημεριανού. Βέβαια, όπως σχολιάζει και η ίδια, το πρόβλημα με το φαγητό δεν είναι το μόνο, καθώς καθημερινά αρκετοί από τους μαθητές της έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες.
Όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν, όταν η Κάιλ έβαλε στους μαθητές της μία μικρή εργασία με θέμα «Τι θα εύχεστε να ήξερε η δασκάλα;» Οι απαντήσεις αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητα αυτών των παιδιών και πραγματικά μας συγκινούν.
«Μακάρι η δασκάλα μου να γνώριζε πως δεν έχω έναν φίλο να παίξω»
«Μακάρι να ήξερε πως η μαμά μου είναι άρρωστη και το βράδυ ήταν στο νοσοκομείο»
«Μακάρι να ήξερε πως δεν διαβάζω καλά μερικές φορές, επειδή η μαμά μου δεν είναι εδώ»
«Μακάρι να ήξερε πόσο μου λείπει ο μπαμπάς μου, ο οποίος απελάθηκε στο Μεξικό, και έχω να τον δω 6 χρόνια»
«Μακάρι να ήξερε τους γονείς μου»
«Μακάρι να ήξερε πως είναι να σε πειράζει η τάξη σου. Το μισώ αυτό»
«Μακάρι να ήξερε πως θέλω να πάω σε κολλέγιο»
«Μακάρι να ήξερε πόσο πολύ προσπαθώ ακόμα και αν δεν παίρνω καλούς βαθμούς μερικές φορές. Ακόμη, να ήξερε πως αγχώνομαι αλλά όταν μπαίνω στην τάξη γίνομαι καλύτερα»
Μετά την κίνηση αυτή της Κάιλ, τα social media με αφορμή τη συγκεκριμένη ερώτηση ξεκίνησαν μία μεγάλη εκστρατεία με θέμα «Εύχομαι η δασκάλα μου να γνώριζε ότι...» και όλο και περισσότεροι δάσκαλοι παρακινούν τους συναδέλφους τους να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να έρθουν πιο κοντά στους μαθητές τους και να τους στηρίξουν όσο πιο πολύ μπορούν.
«Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη ευχή ενός παιδιού που ανέβηκε στο twitter με hashtag #iwishmyteacherknew» σχολιάζει η Κάιλ. «Ένα αγοράκι έγραφε, εύχομαι η δασκάλα μου να ήξερε ότι δεν έχω μολύβια σπίτι μου για να κάνω τις εργασίες μου»
Όπως αποδεικνύεται και από τις θετικές συνέπειες της εκστρατείας αυτής, τέτοιου είδους εγχειρήματα είναι πολύ ωφέλιμα για τα παιδιά καθώς μαθαίνουν να συζητάνε τα προβλήματά τους και πως να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.