Λαβράκια με πατάτες στο φούρνο

Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο.

Από πλευράς διατροφικής αξίας μαζί με τη τσιπούρα ανήκουν στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να μαγειρέψετε το λαβράκι στο φούρνο με πατάτες και ντομάτα. Ένα φαγητό που θυμίζει καλοκαίρι. Απλά υλικά και ένα πολύ νόστιμο φαγητό.


Υλικά
5 λαυράκια
4-5 μέτριες τομάτες
1 κιλό πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
10 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαβράκια. Απλώνουμε τα ψάρια και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε ανάμεσα στα ψάρια ώστε να γεμίσει το ταψί. Απλώνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τομάτα, την δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε λάδι. Ρίχνουμε και λίγο νερό για να βράσουν οι πατάτες. Βγάζουμε από τον φούρνο όταν οι πατάτες έχουν ψηθεί. Καλύτερα ο μαϊντανός να μείνει για το γαρνίρισμα μετά το ψήσιμο.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τους μοναχούς του Αγίου Όρους (monastiriaka.gr)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved