Διδυμάκια δοκιμάζουν για πρώτη φορά ομελέτα με τυρί - Απολαυστικό βίντεο

Το ένα ειδικά κοριτσάκι δεν ξετρελάθηκε. 

Μέχρι και τον έκτο μήνα τα παιδιά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο. Οι στερεές τροφές μπαίνουν σταδιακά στη διατροφή του μωρού και από τον έκτο μήνα κι έπειτα τα παιδιά δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές. Οι αντιδράσεις τους ποικίλουν, ανάλογα βέβαια και με το φαγητό που δοκιμάζουν κάθε φορά.

Η Anastasia και η Guinevere είναι 21 μηνών και δοκίμασαν για πρώτη φορά ομελέτα με τυρί και μπέικον. Οι αντιδράσεις τους; Διαφορετικές. Η μεν Anastasia ήταν πιο επιφυλακτική με το νέο φαγητό, ενώ η Guinevere έτρωγε και παράλληλα περιεργαζόταν αυτό το mix που της είχε σερβίρει η μαμά της στο πιάτο της.

Η Alicia Barton δημοσιεύει συχνά βίντεο με τα δύο κορίτσια που δοκιμάζουν νέες τροφές. Άλλα φαγητά που έχουν δοκιμάσει; Από τζατζίκι, μέχρι βάφλες και σούπες.

Αγοράκι περιμένει με ανυπομονησία τα δίδυμα αδέλφια του από το σχολείο

Γιατί δεν κάνει να δώσετε στερεές τροφές στο μωρό πριν τον 6ο μήνα;

Τα μωρά πρέπει να είναι αναπτυξιακά έτοιμα για να ξεκινήσουν τις στερεές τροφές.

Το να μάθουν να μετακινούν το φαγητό από το μπροστινό μέρος της γλώσσας στο πίσω μέρος του στόματος και στη συνέχεια να το καταπίνουν, είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται εξάσκηση.

Διδυμάκια τρελαίνονται για pancakes με μπανάνα

Μέχρι την ηλικία των 4 έως 6 μηνών, τα μωρά εξακολουθούν να έχουν ένα «αντανακλαστικό εξώθησης της γλώσσας» – αυτό σημαίνει ότι σπρώχνουν την τροφή από το στόμα με τη γλώσσα τους. Η χορήγηση στερεών πριν από 4 έως 6 μήνες αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού. Μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά, τα μωρά ξέρουν μόνο πώς να πιπιλίζουν και να καταπίνουν το γάλα κι όχι πώς να μετακινούν πιο συμπαγείς υφές στο πίσω μέρος του στόματός τους.

Επίσης, δίνοντας στερεές τροφές πριν το μωρό σας είναι έτοιμο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει το γάλα το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του.

Αγοράκι έβαλε την δίδυμη αδελφή του στο συρτάρι κάτω από τον φούρνο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved