Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να κόψετε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα
Πώς να αποφύγετε τα δάκρυα καθώς καθαρίζετε ή κόβετε κρεμμύδια.
Το κρεμμύδι δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά αλλά και τις σαλάτες. Επιπλέον όλες οι ποικιλίες του κρεμμυδιού –λευκό, κόκκινο, κίτρινο– είναι εξαιρετικά υγιεινές και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Όμως, κάθε φορά που θέλουμε να το κόψουμε και κυρίως να το τρίψουμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα δάκρυα. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά χημικών αντιδράσεων που απελευθερώνουν το προπανηθικό S-οξείδιο, προκαλώντας δάκρυα στα μάτια.
Εάν θέλετε να αποτρέψετε τα δάκρυα, πρέπει να κόψετε το κρεμμύδι με τέτοιο τρόπο που να μην παράγει τη συγκεκριμένη ουσία.
Τι μπορείτε να κάνετε:
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι
- Κρατήστε τις κομμένες πλευρές μακριά από τα μάτια σας
- Κόψτε σωστά το κρεμμύδι ( όπως οι σεφ)
- Βάλτε τα κρεμμύδια στο ψυγείο πριν τα κόψετε. Προσοχή όχι στην κατάψυξη γιατί τα ωμά κρεμμύδια είναι συχνά υγρά όταν ξεπαγώσουν.
- Κόψτε τα κρεμμύδια κάτω από τον απορροφητήρα που είναι σε λειτουργία.
- Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά γυαλιά για κρεμμύδια!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και άλλους τρόπους για να καθαρίζετε τα κρεμμύδια χωρίς δάκρυα.