Συχνοουρία στα παιδιά: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Τα συμπτώματα της συχνοουρίας είναι παρόμοια σε ενήλικες και παιδιά, αλλά για τα παιδιά μπορεί να είναι ακόμη πιο ενοχλητικά, αφού πριν προλάβουν να επιστρέψουν από την τουαλέτα, ξαναπάνε, νοιώθοντας την ανάγκη για ούρηση.

Εάν το παιδί σας έχει συχνοουρία η ουροδόχος κύστη του συσπάται ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτη. Αυτό δίνει την αίσθηση της ανάγκης για ούρηση. Πολλές φορές τα παιδιά, είτε γιατί ντρέπονται είτε γιατί δεν θέλουν , αν είναι στο σχολείο, να τα κοροϊδέψουν, δεν λένε ευθέως ότι πρέπει να ξαναπάνε στην τουαλέτα. Για να το καθυστερήσουν, κάθονται σταυροπόδι ή στηρίζουν το βάρος τους πότε στο ένα πόδι και πότε στο άλλο, δίνοντας την εντύπωση ότι « χορεύουν» .

Υπάρχουν και περιστατικά όπου τα παιδιά δεν μπορούν να κρατηθούν και μπορεί να έχουν διαρροή ούρων όχι μόνο στον ύπνο τους αλλά καμία φορά ακόμα και στο σχολείο.Κάτι τέτοιο έχει επιπτώσεις στην συμπεριφορά τους , καθώς νοιώθουν ντροπή, και αυτόματα μπορεί να θέσουν τον εαυτό τους στο περιθώριο.

Οσον αφορά τα αίτια, σύμφωνα με τους γιατρούς, μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους. Όπως για παράδειγμα, σε άγχος, σε αλλαγή του καθημερινού του προγράμματος, ή στο γεγονός ότι μπορεί να έχει υποστεί μια νευρολογική διαταραχή.

Εάν διαπιστώσετε σημάδια συχνοουρίας στο παιδί σας, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον παιδίατρό σας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Εκείνο που συνιστούν επίσης οι παιδίατροι είναι να μην πιέζουν ή μαλώνουν οι γονείς τα παιδιά τους καθώς είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved