Ψητά νεκταρίνια που λιώνουν στο στόμα σε χρόνο dt

Ψητά νεκταρίνια που λιώνουν στο στόμα σε χρόνο dt
Bigstock

Ψητά νεκταρίνια με άρωμα καλοκαιριού.

Τα νεκταρίνια που όλοι γνωρίζουμε, στην ουσία είναι ροδάκινα και προέρχονται από την Κίνα.

Διατροφικά, τα νεκταρίνια διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και μετάλλων.

Εμείς σας προτείνουμε πέρα από ωμά να δοκιμάσετε τα νεκταρίνια και ψητά, και είναι σίγουρο ότι θα αρέσουν πολύ στα παιδιά, καθώς τα νεκταρίνια μαλακώνουν και γίνονται λουκούμι!

Αυτό είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό που τρώγεται σκέτο ή με την συνοδεία παγωτού, γιαουρτιού ή κρέμας.

Είναι αρκετά υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

Για τα ψητά νεκταρίνια:

  • 4 νεκταρίνια πλυμένα και κομμένα στην μέση (αφαιρούμε φυσικά και τα κουκούτσια)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη ( αν τα φάμε με παγωτό δεν χρειάζεται η ζάχαρη)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (προαιρετικά)

Βήματα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα νεκταρίνια προσεκτικά στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι, τα βάζουμε σε ένα σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με το βούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε) και από πάνω πασπαλίζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού.
  • Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με καλό στραγγιστό γιαούρτι, με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved