Πιο εύκολο παγωτό γρανίτα δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο αυτό το καλοκαίρι από μια τρίχρωμη γρανίτα που θα φτιάξετε για τα μικρά σας με καρπούζι, γάλα καρύδας και ακτινίδιο.
Και μπορεί τα μικρά σας να μη συμπαθούν ιδιαίτερα το ακτινίδιο -βλέπετε φταίει το πράσινο χρώμα του- αλλά αυτές τις γρανίτες θα τις λατρέψουν και θα τις καταβροχθίσουν, χωρίς να δώσουν σημασία στο τι φρούτο χρησιμοποίησε η μανούλα για να τις φτιάξει.
Τα υλικά απλά όπως αναφέραμε και παραπάνω. Νόστιμο καρπούζι, γάλα καρύδας και ακτινίδιο.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά παρακάτω καθώς και τη διαδικασία παρασκευής στο βίντεο που ακολουθεί.
Προετοιμασία: 3'
Υλικά
Για το μείγμα καρπουζιού
- 2 παγωμένες μπανάνες
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 300 γραμμάρια καρπούζι
Για τη λευκή βάση
- 100 ml γάλα καρύδας
Για το μείγμα ακτινίδιου
- 2 παγωμένες μπανάνες
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 300 γραμμάρια ακτινίδια
Βήματα
-
Λιώστε σε πρώτη φάση σε ένα δυνατό μπλέντερ τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου και το καρπούζι.
-
Βάλτε στη θήκη που θα φτιάξετε τις γρανίτες (όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο) και συνεχίστε τη διαδικασία παρασκευής
-
Πάνω από την κρέμα καρπουζιού, βάλτε το γάλα καρύδας.
-
Έπειτα λιώστε σε ένα δυνατό μπλέντερ τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου και τα 300 γραμμάρια ακτινίδια.
-
Βάλτε και το πράσινο μείγμα πάνω από το γάλα καρύδας στη φόρμα, τοποθετήστε τα ξυλάκια παγωτού, παγώστε για περίπου 3 ώρες και απολαύστε την δροσιστική γρανίτα σας