Αφράτα ψωμάκια με τυρί και σπανάκι. Γίνονται εύκολα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ λατρεύω τις ζύμες. Πίτες, πιτάκια, ψωμάκια, κουλούρια. Κάθε λογής ζύμες και δη συνταγές που δεν έχω φτιάξει ποτέ ξανά. Όπως τούτη εδώ. Την βρήκα στο instagram, την αποθήκευσα, τη δοκίμασα και ήρθε η στιγμή να σας την παρουσιάσω.
Είναι ίσως από τις πιο αφράτες ζύμες που έχω φτιάξει. Θυμίζει μάλιστα λίγο αυτή τη συνταγή που σας είχα δείξει πριν μερικές μέρες. Τα θυμάστε τα αφράτα τυροψωμάκια;
Αυτή τη φορά σημειώστε τα υλικά για τα απίθανα σπανακοτυροψωμάκια και δείτε το βίντεο με την εκτέλεση.
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
για τη ζύμη
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 1 κούπα ζεστό γάλα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 κρόκο αβγού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 μαγιά ξερή ή μισή φρέσκια μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) αλάτι
- Αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
για τη γέμιση
- 3 κούπες τσαγιού τριμμένη φέτα
- 1 κούπα ψιλοκομμένο baby σπανάκι (αν σας αρέσει ο άνηθος, αντικαταστήστε με άνηθο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε και παραλείψτε το σπανάκι)
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάλτε το ζεστό νερό, το ζεστό γάλα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ασπράδι και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
-
Με το μίξερ και τη βοήθεια του γάντζου, ζυμώστε καλά το μείγμα σας αφού προσθέσετε το αλάτι και ρίξετε σιγά σιγά το αλεύρι.
-
Αν δεν έχετε μίξερ, ζυμώστε πολύ καλά με τα χέρια σας.
-
Ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω.
-
Απλώστε την τριμμένη φέτα που θα έχετε ανακατέψει με το ψιλοκομμένο baby σπανάκι.
-
Ρολάρετε τη ζύμη σας και έπειτα κόψτε τη με ένα ένα μαχαιράκι. Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο.
-
Τοποθετήστε τα ψωμάκια σας σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
-
Περάστε με τον κρόκο αυγού τα ψωμάκια και ψήστε στους 180 - 200 βαθμούς για μισή ώρα.
-
Τα ψωμάκια σας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση.