Στριφτά σπανακοτυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Στριφτά σπανακοτυροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Photo by ferah_kitchen on Instagram

Νόστιμα και γρήγορα στριφτά σπανακοτυροπιτάκια με έτοιμο φύλλο.

Και τι έγινε αν δεν γνωρίζετε να ανοίγετε φύλλο; Τα έτοιμα φύλλα που μπορείτε να βρείτε στα σουπερμάρκετ κάνουν την ίδια δουλειά ακριβώς και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά νόστιμες συνταγές.

Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή εδώ. Νόστιμα στριφτά σπανακοτυροπιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε με έτοιμο φύλλο κρούστας.

Είναι ιδανικά για κολατσιό ή για βραδινό.

https://www.instagram.com/p/CVSSQHCN3H4

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (1 συσκεασία)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 αυγό αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα

Βήματα

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Έπειτα βάλτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλεύρι, το ξίδι και το αβγό.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργήσετε μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι και τη φέτα μαζί.
  • Πάρτε ένα ένα τα φύλλα, βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα και έπειτα βάλτε λίγη από τη γέμιση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πιο πάνω.
  • Τυλίξτε το έπειτα σε ρολό και ξανά σε σαλίγκαρο.
  • Βάλτε τα πιτάκια σας σε ταψί που θα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα που περίσσεψε.
  • Αφήστε να απορροφηθεί η σάλτσα για περίπου μία ώρα και έπειτα, πασπαλίστε με λίγο σουσάμι (μαύρο ή άσπρο)
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved