Γρήγορος κορμός με χυμό πορτοκάλι και ινδοκάρυδο

Γρήγορος κορμός με χυμό πορτοκάλι και ινδοκάρυδο
Bigstock

Θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό; Φτιάξτε αυτό και σίγουρα θα ξετρελάνει εσάς, την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.  

Ο Νοέμβρης σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του και θα υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη. Μήνα γιορτών, πολλών γιορτών εκτός των Χριστουγέννων, γι' αυτό και πρέπει να έχετε υλικά για γλυκά, ειδικά αν στο σπίτι σας υπάρχει μια Νικολέτα, ένας Νίκος, μια Αννούλα και άλλοι που έχουν την τιμητική τους από εδώ και πέρα.

Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη που βρήκαμε για κορμό. Δεν χρειάζεται ψήσιμο στον φούρνο, γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και δεν θα χρειαστείτε επίσης ζαχαρούχο γάλα, ζελατίνη ή αβγά.

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 4 κούπες γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 600ml χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας corn flour
  • 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας ζάχαρη

Βήματα

  • Πάρτε ένα ρηχό ταψί και ρίξτε το ινδοκάρυδο. Πατήστε με μια σπάτουλα και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  • Περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και βάλτε το ξανά στην κατσαρόλα.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Μόλις έχετε μια παχύρευστη κρέμα, ρίξτε μέσα το βούτυρο.
  • Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη βανίλια, συνεχίστε το ανακάτεμα, αφαιρέστε από τη φωτιά ανακατέψτε και όπως είναι ζεστή η κρέμα, ρίξτε τη στο ταψί που έχετε στρώσει πριν το ινδοκάρυδο.
  • Απλώστε τη καλά, αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Πρέπει να κρυώσει καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το χυμό πορτοκάλι, ρίξτε το corn flour, το αλεύρι, τη ζάχαρη (δοσολογίες αυτές που αναφέρονται από το χυμό πορτοκαλιού και κάτω) και ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Μόλις έχετε μια γυαλιστερή κρέμα πορτοκαλιού, όπως είναι ζεστή, ρίξτε τη επάνω στο κρύο μείγμα (την κρέμα που φτιάξατε πριν) του ταψιού.
  • Αφήστε να κρυώσει καλά (τουλάχιστον μια ώρα) και κόψτε όπως φαίνεται και στο βίντεο. (5.58 χρόνος)
  • Τυλίξτε σε ρολάκια και διακοσμήστε ή πολύχρωμη τρούφα ή τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved