Ιδανικό κέρασμα για τις γιορτές.
Μπορεί να τα μελονακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα μπισκότα να είναι σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, όμως δεν λείπουν και τα κάθε λογής γλυκά: σοκολατάκια, πανετόνε, τρουφάκια, κορμός, δίπλες.
Και επειδή το πιο πιθανό είναι να τρέχετε μέχρι την τελευταία στιγμή με υποχρεώσεις και να μη προλάβετε να φτιάξετε τα γλυκά που θέλετε, βρήκαμε μια απλή συνταγή για σοκολατάκια βραχάκια που θα γίνει η αγαπημένη σας.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η διαδικασία είναι εύκολη. Προσοχή στα ακόλουθα tips για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα:
- Προσέχετε τη θερμοκρασία και τη διάρκεια του ψησίματος γιατί αυτό επηρεάζει τη γεύση και την υφή του γλυκίσματος.
- Προσοχή στη συνοχή της ζύμης.
- Αν κάνετε τα σοκολατάκια μεγάλα δεν θα γίνουν τραγανά, επομένως επιλέξτε μικρό και λεπτό μέγεθος.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 1 μικρό αυγό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 15 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200-250 ψιλοκομμένα ψητά φιστίκια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει
Βήματα
-
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-
Προσθέστε το κακάο και το γάλα σε σκόνη συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
-
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνετε τα ψιλοκομμένα φιστίκια ( ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας).
-
Σε ένα ταψί, απλώστε λαδόκολα και με δύο κουτάλια σχηματίστε μικρά παραλληλόγραμμα ή μπαλίτσες.
-
Ψήνετε για 20-25 λεπτά στους 150- 160 βαθμούς ( μην ξεχάσετε να προθερμάνετε τον φούρνο για 10 λεπτά).
-
Αφήνετε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ σε δροσερό μέρος.